Χάμοντ: Να υπάρξει σχέδιο για το Brexit και όχι παραίτηση της Μέι
«Δεν πιστεύω ότι οι βουλευτές πιέζουν την πρωθυπουργό να παραιτηθεί»🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Η Βρετανία θα πρέπει να βρει τρόπο να αποχωρήσει συντεταγμένα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι να προσπαθεί να ανατρέψει την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Φίλιπ Χάμοντ.
Όταν ερωτήθηκε για μια συνωμοσία που αναφέρει ο βρετανικός Τύπος, ότι δηλαδή ανώτεροι υπουργοί της Μ. Βρετανίας πιέζουν για την ανατροπή της Μέι και αν πιστεύει πως η πρωθυπουργός δεν έχει άλλα περιθώρια, ο Χάμοντ δήλωσε: «Όχι. Δεν πιστεύω καθόλου πως αυτό συμβαίνει.Η αλλαγή πρωθυπουργού δεν θα μας βοηθήσει. Το να συζητούμε περί αλλαγής των παικτών, ειλικρινά αυτή τη στιγμή είναι υπερβολική πολυτέλεια», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για το αν προσπαθεί να κάνει τον αναπληρωτή της Μέι, Ντέιβιντ Λίντινγκτον προσωρινό πρωθυπουργό, ο Χάμοντ δήλωσε: «Αυτό δεν συμβαίνει. Γνωρίζω ότι μπορεί να μην καταφέρουμε να πάρουμε μια πλειοψηφία για τη συμφωνία της πρωθυπουργού (για την πραγματοποίηση του Brexit) και, αν αυτό συμβεί, τότε το κοινοβούλιο θα πρέπει να αποφασίσει όχι μόνο σε τι αντιτάσσεται, αλλά και τι θέλει».
Όταν ερωτήθηκε σχετικά με δυνατές επιλογές για το Brexit, ο Χάμοντ δήλωσε πως δεν είναι σίγουρος ότι υπάρχει πλειοψηφία στο κοινοβούλιο για ένα δεύτερο δημοψήφισμα, ωστόσο αυτό αποτελεί μια συγκροτημένη πρόταση.
«Είναι σαφές πως θα υπάρξει τις λίγες επόμενες ημέρες μια ευκαιρία για τη Βουλή των Κοινοτήτων, αν δεν εγκρίνει τη συμφωνία της πρωθυπουργού, να προσπαθήσει να βρει μια πλειοψηφία που να στηρίξει μια άλλη πρόταση την οποία να μπορεί να προωθήσει», τόνισε ο υπουργός.
Το σχέδιο των ψύχραιμων στου Μαξίμου για τους αγρότες, τα καρφιά σε Καραμανλή και Σαμαρά και η Γκίλφοϊλ με τον Πάτση
Ο «χάρτης των μπλόκων» σε όλη την Ελλάδα: Κλιμακώνουν την «εξέγερση» οι αγρότες - Ενισχύουν τις κινητοποιήσεις σε δρόμους, λιμάνια και τελωνεία
Έτσι ψήφισαν οι χώρες σχετικά με την παραμονή του Ισραήλ στο διαγωνισμό της Eurovision
Έλενα Παπαρίζου: Η ξαφνική νοσηλεία, η αναβολή όλων των εμφανίσεων και η αντικατάσταση στο «Voice»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




