1.000 ημέρες αντίστασης στο πανεπιστήμιο του Βοσπόρου
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Ακαδημαϊκοί και φοιτητές συνεχίζουν να αντιστέκονται στο εμβληματικό πανεπιστήμιο του Βοσπόρου ενάντια στην ‘αυταρχική κυβερνητική κατάληψη’.
Για περισσότερες από 1.000 ημέρες, ο αντι-δημοφιλής πρύτανης του πανεπιστημίου του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη, Μεχμέτ Ναντζί Ιντζί, βλέπει έξω από το παράθυρο του γραφείου του πλήθος μελών ΔΕΠ, ντυμένους με ακαδημαϊκές ρόμπες, να στέκονται όρθιοι στο γρασίδι με την πλάτη τους γυρισμένη προς αυτόν.
Ορισμένοι από αυτούς συνεχίζουν να κρατούν πλακάτ που απαιτούν επιστροφή στο αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων, την επαναφορά του απολυμένου προσωπικού και την παραίτηση του διορισμένου από την κυβέρνηση πρύτανη.
10 Kasım 2023 Boğaziçi Üniversitesi Akademisyenleri Nöbeti no. 708. Direnişin 149. haftası/1041. günü @UniBogazici #KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz
— Can Candan (@cncndn.bsky.social) (@yunusunbabasi) November 10, 2023
Nov. 10, 2023 Bogazici University Faculty Vigil #708/149th week/1041st day of the resistance @unibogazici_en #WeDoNotAcceptWeDoNotGiveUp pic.twitter.com/Bt8k8anW11
Το πανεπιστήμιο αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου, καθώς οι πανεπιστημιουπόλεις έχουν μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε βασικό ιδεολογικό πεδίο μάχης στην Τουρκία.
Στις 26 Μαΐου ανακοινώνει το νέο του κόμμα ο Τσίπρας - «Τώρα είναι η ώρα»
Το πώς θα θεραπεύσουμε τον καρκίνο είναι το απόλυτο ερώτημα: Γνωρίστε τον ειδικό που λέει ότι μπορούμε να τον… ξεγελάσουμε
Ουρές, ξύλο, δακρυγόνα: Χάος σε Αμερική και Ευρώπη για... ένα ρολόι 400 ευρώ
Κι όμως: Ποια ζώα στη φύση «φτιάχνονται» με αλκοόλ και μανιτάρια
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




