Ισχυρός σεισμός στην Κωνσταντινούπολη
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,1 βαθμών έγινε αισθητός στην Κωνσταντινούπολη και σε γειτονικές πόλεις.
Σύμφωνα με τον Οργανισμό Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων (AFAD), το επίκεντρο ήταν ο κόλπος Γκεμλίκ στη θάλασσα του Μαρμαρά.
Το βάθος του σεισμού μετρήθηκε στα 8 χιλιόμετρα.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί.
SON DAKİKA | İstanbul, Kocaeli, Sakarya çevresinden hissedilen 5,0 büyüklüğünde bir deprem oldu.
— serbestiyet (@serbestiyetweb) December 4, 2023
Depremin merkez üssü Bursa - Mudanya.https://t.co/PBT2vs1OVl pic.twitter.com/rz5m56Wt3n
Ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγιά δήλωσε: «Στον σεισμό που σημειώθηκε με μέγεθος 5,1 βαθμών στα ανοικτά των ακτών του Γκεμλίκ στη θάλασσα του Μαρμαρά και έγινε αισθητός στις γειτονικές επαρχίες, όλες οι ομάδες των αρμόδιων φορέων μας, ιδίως η AFAD, στάλθηκαν στην περιοχή για επιτόπιες έρευνες. Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις. Εύχομαι στους πολίτες μας που επλήγησαν από τον σεισμό περαστικά. Είθε ο Θεός να προστατεύει τη χώρα και το έθνος μας από καταστροφές».
Μιλώντας στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN TURK, ο ειδικός σε θέματα σεισμών καθηγητής Σουκρού Ερσόι δήλωσε ότι ο σεισμός αυτός δεν ήταν ο αναμενόμενος σεισμός του Μαρμαρά, αλλά ένας σεισμός που σημειώθηκε στο νότο. Ο Ερσόι δήλωσε ότι τέτοιοι σεισμοί είναι απόδειξη ότι τα ρήγματα στο Μαρμαρά είναι ζωντανά.
Τραμπ: «Ο Ζελένσκι δεν έχει τίποτα μέχρι να το εγκρίνω εγώ» - Τι είπε για τη συνάντησή τους
Σοκαριστικό τροχαίο στην Ιαπωνία: Πύρινη κόλαση από καραμπόλα 50 οχημάτων – Ένας νεκρός και 26 τραυματίες
«Ζεσταίνουν» τις μηχανές οι αγρότες: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις - Νέοι αποκλεισμοί το Σάββατο
Παραμονή Πρωτοχρονιάς στο Σύνταγμα: Με Μαραβέγια, Μόρφη και εντυπωσιακό drone show υποδέχεται η Αθήνα το 2026
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



