Τουρκία: Αυξάνεται η εισοδηματική ανισότητα - Δεν φτάνουν τα χρήματα για κρέας
Tο χάσμα πλούτου μεταξύ των υψηλότερων και χαμηλότερων εισοδηματικών ομάδων διευρύνθηκε🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Η τουρκική Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε τα στοιχεία για την κατανομή εισοδήματος και των συνθηκών διαβίωσης του 2023.
Η κατανομή του εισοδήματος στην Τουρκία επιδεινώνεται υπέρ του πιο πλούσιου πληθυσμού, ενώ το χάσμα πλούτου μεταξύ των υψηλότερων και χαμηλότερων εισοδηματικών ομάδων διευρύνθηκε περαιτέρω.
Με πιο απλά μαθηματικά: αν το συνολικό εισόδημα της χώρας είναι ένα κουλούρι, οι υψηλά αμειβόμενοι, που αντιπροσωπεύουν το 20% του πληθυσμού, τρώνε το μισό κουλούρι. Το υπόλοιπο 80% μοιράζεται το υπόλοιπο και παλεύει για το σουσάμι.
Τα στοιχεία αποκάλυψαν επίσης ότι οι διακοπές μιας εβδομάδας θεωρείται έξοδο πολυτελείας για την πλειοψηφία στην Τουρκία, ενώ σχεδόν το 40% δεν αντέχει οικονομικά ένα γεύμα που περιέχει κρέας. Ένα στα πέντε νοικοκυριά δεν μπορεί να θερμανθεί και η μεσαία τάξη σταδιακά εξαφανίζεται στην Τουρκία.
Η σύλληψη Μαδούρο από τον Τραμπ, η στάση της Αθήνας, οι βολές του Σαμαρά στον Μητσοτάκη και τα απαρχαιωμένα συστήματα επικοινωνιών στα αεροδρόμια
Τα αναπάντητα ερωτήματα για την πλήρη κατάρρευση του συστήματος στα αεροδρόμια και οι προειδοποιήσεις που δεν εισακούστηκαν
«Η Αμερική πρώτα» του Τραμπ αφορά όλη τη Λ. Αμερική, στοχεύει τη Γροιλανδία και κοιτάει σε Κίνα και Ρωσία
Γιώργος Παπαδάκης: Το «Καλημέρα» που θα μας λείψει
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




