Τουρκία: Αυξάνεται η εισοδηματική ανισότητα - Δεν φτάνουν τα χρήματα για κρέας
Tο χάσμα πλούτου μεταξύ των υψηλότερων και χαμηλότερων εισοδηματικών ομάδων διευρύνθηκε🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Η τουρκική Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε τα στοιχεία για την κατανομή εισοδήματος και των συνθηκών διαβίωσης του 2023.
Η κατανομή του εισοδήματος στην Τουρκία επιδεινώνεται υπέρ του πιο πλούσιου πληθυσμού, ενώ το χάσμα πλούτου μεταξύ των υψηλότερων και χαμηλότερων εισοδηματικών ομάδων διευρύνθηκε περαιτέρω.
Με πιο απλά μαθηματικά: αν το συνολικό εισόδημα της χώρας είναι ένα κουλούρι, οι υψηλά αμειβόμενοι, που αντιπροσωπεύουν το 20% του πληθυσμού, τρώνε το μισό κουλούρι. Το υπόλοιπο 80% μοιράζεται το υπόλοιπο και παλεύει για το σουσάμι.
Τα στοιχεία αποκάλυψαν επίσης ότι οι διακοπές μιας εβδομάδας θεωρείται έξοδο πολυτελείας για την πλειοψηφία στην Τουρκία, ενώ σχεδόν το 40% δεν αντέχει οικονομικά ένα γεύμα που περιέχει κρέας. Ένα στα πέντε νοικοκυριά δεν μπορεί να θερμανθεί και η μεσαία τάξη σταδιακά εξαφανίζεται στην Τουρκία.
Ο στόχος της «γαλάζιας» αυτοδυναμίας και τα πυρά στην αντιπολίτευση
Νέο κύμα βομβαρδισμών για 6η ημέρα στο Ιράν: Οι ΗΠΑ χτύπησαν δυο γέφυρες και ένα αεροδρόμιο
«Βράζουν» έως και στους 38 βαθμούς Κελσίου τα ελληνικά σπίτια - Τι αποκαλύπτει έρευνα της Greenpeace
Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στη Μάρω Κοντού - Η επιθυμία της οικογένειας και η παράκληση στον Νικήτα Κακλαμάνη
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



