Φωτιά στην Κωνσταντινούπολη: Έξι συλλήψεις για την τραγωδία – 29 οι νεκροί
Εργάτες τα θύματα που έκαναν εργασίες ανακαίνισης τα θύματα🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Σε 6 συλλήψεις προχώρησαν οι τουρκικές αρχές μετά τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε έπειτα από έκρηξη στο υπόγειο 16ώροφου κτιρίου που χρησιμοποιείται ως νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στην περιοχή Γκαϊρέτεπε της Κωνσταντινούπολης. Ως αποτέλεσμα, 29 άνθρωποι πέθαναν.
Εργάτες τα θύματα
Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 13.00, έπειτα από έκρηξη την ώρα που γίνονταν εργασίες ανακαίνισης στο νυχτερινό κέντρο "Masquerade". Τα θύματα ήταν εργάτες που δούλευαν εκείνη την ώρα και εγκλωβίστηκαν μέσα στο κατάστημα.
Επί τόπου βρέθηκε ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος είπε ότι δεν είχε κατατεθεί από την επιχείρηση καμία αίτηση για άδεια οικοδομής ή ανακαίνισης. «Είναι δύο ορόφους κάτω, οπότε (σ.σ. ο χώρος) δεν είναι ορατός. Δεν υπήρξε καταγγελία. Έγινε μια παράνομη παρέμβαση» τόνισε.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επικοινώνησε με τον υπουργό Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια και ενημερώθηκε για το περιστατικό.
O υπουργός Δικαιοσύνης Γιλμάζ Τουντς ανακοίνωσε ότι τρεις εισαγγελείς ανέλαβαν την προανάκριση. Για το περιστατικό έχουν ήδη συλληφθεί έξι άτομα: οι δύο συνέταιροι της επιχείρησης, δύο διευθυντές της, ο λογιστής και ο εργολάβος.
Ο νομάρχης Κωνσταντινούπολης Νταβούτ Γκιουλ δήλωσε ότι το νυχτερινό κέντρο είχε άδεια λειτουργίας από το 1987 και την ανανέωσε το 2018.
Ειδικοί μιλώντας στα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα επισημαίνουν το γεγονός ότι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, καθώς η επιχείρηση δεν λειτουργούσε λόγω των εργασιών ανακαίνισης. Όπως τόνισαν, ο χώρος είχε στο εσωτερικό του εύφλεκτα υλικά και αν υπήρχαν μέσα σε αυτόν πιθανόν 500 ή χίλιοι θαμώνες, ο αριθμός των θυμάτων θα ήταν πολύ μεγαλύτερος. Ερευνάται επίσης αν υπήρχαν επαρκείς οδοί διαφυγής σε περίπτωση κινδύνου.
Τραγική κατάληξη: Νεκρός ο 25χρονος Γιώργος που είχε εξαφανιστεί από το Μαρούσι
Σπάνιο βίντεο από τον Αμαζόνιο: Η πρώτη καταγραφή φυλής με ακόντια και τόξα - «Σκεφτόμουν από που θα έρθει το βέλος»
Πώς Κινέζοι «τρύπωσαν» σε κινητά στην Αττική: Το μίνι εργαστήριο απάτης που έστησαν και η μέθοδος «SMS Blaster Attack»
Μαρινάκης στο OPEN: Ο Ανεστίδης δεν είναι πλέον ενεργό μέλος της ΝΔ - Φασίζουσα ενέργεια τα μπλόκα με τρακτέρ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



