Συνάντηση Φιντάν - Μπλίνκεν μετά την αναβολή της επίσκεψης Ερντογάν στις ΗΠΑ
Η ανάρτηση στον λογαριασμό του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Συνάντηση είχαν σήμερα ο Τούρκος και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών στο Ριάντ, στην πρώτη επαφή μετά την αναβολή/ακύρωση της επίσκεψης Ερντογάν στην Ουάσιγκτον.
Στην ανάρτηση που έγινε στον λογαριασμό του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης X αναφέρεται ότι «ο υπουργός Χακάν Φιντάν συναντήθηκε με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν στο Ριάντ», χωρίς ωστόσο να δίνονται περαιτέρω λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της συνάντησης.
Bakanımız @HakanFidan, Riyad'da, ABD'li mevkidaşı Antony Blinken ile görüştü. 🇹🇷🇺🇸 pic.twitter.com/cFvbGFXX0A
— T.C. Dışişleri Bakanlığı (@TC_Disisleri) April 29, 2024
Τι ζήτησε ο Φιντάν
Σύμφωνα με τις πληροφορίες στα τουρκικά ΜΜΕ, κατά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογό του, ο υπουργός Εξωτερικών Φιντάν τόνισε ότι η σφαγή στη Γάζα πρέπει να τερματιστεί αμέσως και να ασκηθεί πίεση στο Ισραήλ. Τόνισε επίσης ότι πρέπει να επιτραπεί να φτάσει η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.
Επιπλέον, κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν η τελευταία κατάσταση στην Ουκρανία και οι σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ.
Το νέο άνοιγμα Ζελένσκι στις ΗΠΑ για το Ουκρανικό και οι αιχμές για την Ευρώπη – Σκληρές διαπραγματεύσεις στο Μαϊάμι
Ανυποχώρητοι οι αγρότες: Τα σχέδια για τις γιορτές – Αποφασισμένοι για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων
Αναφορές για πάνω από 500 διαγραμμένες σελίδες από τα αρχεία Έπσταϊν - Σφοδρή πολιτική σύγκρουση για τις νέες αποκαλύψεις
«Δε θέλω να με πλησιάσει ποτέ»: Ασφαλιστικά μέτρα κατά του Νίκου Παππά θα καταθέσει ο Νίκος Γιαννόπουλος
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



