Μαλάουι: Νεκρός σε αεροπορικό δυστύχημα ο αντιπρόεδρος της χώρας
Το αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε δεν μπόρεσε να προσγειωθεί λόγω κακής ορατότητας και συνετρίβη🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Ο αντιπρόεδρος του Μαλάουι, Σάουλος Κλάους Τσιλίμα και άλλοι εννέα άνθρωποι που επέβαιναν σε στρατιωτικό αεροπλάνο που αγνοείτο από τη, Δευτέρα, σκοτώθηκαν σε συντριβή αεροσκάφους, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Λάζαρους Τσακουέρα.
Το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε ο Τσιλίμα, 51 ετών, αναχώρησε από την πρωτεύουσα Λιλόνγκουε στις 09:17 τοπική ώρα (10:17 ώρα Ελλάδας) της Δευτέρας, αλλά δεν μπόρεσε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Μζούζου όπως προέβλεπε το πρόγραμμα στις 10:02 λόγω κακής ορατότητας.
Τι ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Μαλάουι
'Έλαβε εντολή να επιστρέψει στην πρωτεύουσα αλλά εξαφανίστηκε από τα ραντάρ και οι αερολιμενικές αρχές δεν μπόρεσαν να έρθουν σε επαφή μαζί του.
«Με μεγάλη μου λύπη σας ενημερώνω πως αποδείχθηκε πως ήταν μια τρομερή τραγωδία. Η ομάδα έρευνας και διάσωσης εντόπισε το αεροσκάφος κοντά σε έναν λόφο... το βρήκαν πλήρως κατεστραμμένο χωρίς επιζώντες», είπε ο Τσακουέρα.
Ο Τσακουέρα είπε σε διάγγελμα πως το σημείο της συντριβής του αεροσκάφους ήταν σε ένα ορεινό τμήμα του δάσους Τσικανγκάουα.
Africa truly breaks my heart and makes me cry and ask, "Why us?"
— Hopewell Chin’ono (@daddyhope) June 11, 2024
This is one of the two drones being used in Malawi to search for the missing military plane that was carrying Malawi’s Vice President, Dr. Saulos Chilima, former First Lady Shanil Muluzi, and eight other… pic.twitter.com/PbiquY5t0o
Είχε κατηγορηθεί για διαφθορά
Ο Τσιλίμα, που θεωρείτο πιθανός υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της επόμενης χρονιάς, είχε συλληφθεί το 2022 με κατηγορίες για διαφθορά.
Ωστόσο δικαστήριο του Μαλάουι απέσυρε τις κατηγορίες εις βάρος του τον περασμένο μήνα αφού ο επικεφαλής της εισαγγελίας κατέθεσε σημείωμα για διακοπή της έρευνας. Ο Τσιλίμα αρνήθηκε ότι έκανε οτιδήποτε επιλήψιμο.
Η κίνηση του Μαξίμου που τίναξε την συνάντηση στον αέρα, η εκδήλωση του Τσίπρα με πρώην και νυν στελέχη τεσσάρων κομμάτων και οι βολές δια αντιπροσώπων στον Δένδια
Σε πύρινο κλοιό το Ιράν: Η σπίθα που «άναψε» το φιτίλι της εξέγερσης - Θα μπορούσαν οι ΗΠΑ να εμπλακούν;
Από την εγκατάλειψη στη μεγάλη ανάπλαση: Ξεκινά το σχέδιο για τους σταθμούς Λαρίσης και Πελοποννήσου
Πώς θα προχωρήσει από εδώ και πέρα η κυβέρνηση στο αγροτικό - Γιατί δε θα γίνει και δεύτερη συνάντηση σήμερα στο Μαξίμου
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




