Κίνα σε ΗΠΑ: Σταματήστε να φαντάζεστε εχθρούς
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Η Κίνα ζήτησε σήμερα από τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία "να σταματήσουν να φαντάζονται εχθρούς" αφού οι δύο χώρες κατήγγειλαν στη διάρκεια συνομιλιών τους στο Τόκιο τις κινεζικές δραστηριότητες στη Νότια Σινική Θάλασσα.
"Ζητούμε από τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία να σταματήσουν αμέσως να αναμειγνύονται στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας και να σταματήσουν να φαντάζονται εχθρούς", δήλωσε η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Λιν Τζιαν.
Χθες οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας εξέδωσαν έπειτα από συνάντησή τους στο Τόκιο ανακοίνωση, στην οποία κατήγγειλαν τις "αποσταθεροποιητικές" ενέργειες της Κίνας, κυρίως στη Νότια Σινική Θάλασσα, εκφράζοντας επίσης ανησυχία για την αυξανόμενη συνεργασία της Ρωσίας με το Πεκίνο και τη Βόρεια Κορέα.
Οι Αμερικανοί υπουργοί Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν και Άμυνας Λόιντ Όστιν με τους Ιάπωνες ομολόγους τους Γιόκο Καμικάουα και Μινόρου Κιχάρα σημείωναν στην ανακοίνωσή τους ότι η Κίνα φιλοδοξεί να "αναδιαμορφώσει τη διεθνή τάξη προς όφελός της", πράγμα το οποίο αντιπροσωπεύει "τη μεγαλύτερη στρατηγική πρόκληση στην περιοχή Ινδικού-Ειρηνικού και πέραν αυτής".
Νέο εμβόλιο κατά του καρκίνου έφερε «πρωτοφανή» αποτελέσματα - Εξαφάνισε όγκους σε ασθενείς
Δημοσκόπηση Opinion Poll: Παραμένει δεύτερη η ΕΛΑΣ του Τσίπρα - Η ισχνή πτώση της ΝΔ και η Καρυστιανού
Ευθεία απάντηση Τσίπρα σε Ράμα: «Δεν μπορείς να μου κάνεις δημόσια μαθήματα για το τι είναι ο εθνικισμός»
Νεκροψία για τα αίτια θανάτου του Μάριου Οικονόμου - Τι μπαίνει στο «μικροσκόπιο» των Αρχών
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



