Πάστορας επιτέθηκε σε σχολείο με ματσέτες για να αρπάξει τα εγγόνια του - Φοιτητές, μετά, έκαψαν την εκκλησία του
Πολλοί άνθρωποι συνελήφθησαν στη Νότια Αφρική - Το χρονικό🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Πολλοί άνθρωποι συνελήφθησαν στη Νότια Αφρική αφότου μια μικρή ομάδα, με επικεφαλής έναν ιεροκήρυκα, επιτέθηκε με ματσέτες σε ένα σχολείο, με στόχο να αρπάξει δια της βίας τα δύο εγγόνια του, ανακοίνωσε η αστυνομία.
Οι αρχές συνέλαβαν πέντε ανθρώπους μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο που έδειχνε τον Πεντηκοστιανό πάστορα Πασέκα «Μπόρο» Μοτσοένενγκ, τον επικεφαλής της Εκκλησίας των Απίστευτων Γεγονότων, να απειλεί το προσωπικό του δημοτικού σχολείου του Κάτλεχονγκ, στα νοτιοανατολικά του Γιοχάνεσμπουργκ και να παίρνει μαζί του τα μικρά παιδιά.
Τον πάστορα ακολουθούσαν μερικοί άνδρες που κρατούσαν ματσέτες και ένας άλλος που στο βίντεο φαίνεται να κρατά κάτι που μοιάζει με τουφέκι.
Οι τοπικές αρχές ανέφεραν ότι τα παιδιά ήταν τα εγγόνια του, τα οποία έχουν βρεθεί στο επίκεντρο μιας δικαστικής διαμάχης για την κηδεμονία τους, μετά τον θάνατο της μητέρας τους.
Η αστυνομία συνέλαβε αρχικά τέσσερα άτομα, όχι όμως και τον Μοτσοένενγκ, με τις κατηγορίες του εκφοβισμού και της βιαιοπραγίας. Φοιτητές, προφανώς δυσαρεστημένοι από την «ευνοϊκή μεταχείριση» των αρχών απέναντι στον πάστορα, έκαναν πορεία διαμαρτυρίας μέχρι την εκκλησία του, την πυρπόλησαν και τη λεηλάτησαν.
Η αστυνομία συνέλαβε μετά έναν πέμπτο ύποπτο για την αρπαγή των παιδιών, χωρίς να διευκρινίσει αν πρόκειται για τον Μοτσοένενγκ. Κατασχέθηκαν ένα ψεύτικο όπλο και οι ματσέτες που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση.
Ο υπουργός Παιδείας Σιβίουε Γκουαρούμπε εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για την επίθεση «εναντίον των σχολείων, του προσωπικού και των μαθητών μας».
«Κανείς, απολύτως κανείς, δεν θα πρέπει να διεισδύει στα σχολεία μας κρατώντας όπλα, να διακόπτει τη διδασκαλία και να τρομοκρατεί τα παιδιά», πρόσθεσε.
Ο Μοτσοένενγκ, ένας αυτοανακηρυχθείς «προφήτης» και τηλεευαγγελιστής, γνωστός για τα πολυτελή αυτοκίνητα με τα οποία κυκλοφορεί, έχει χιλιάδες πιστούς στη Νότια Αφρική. Υποστηρίζει ότι κάνει θαύματα και μια μέρα είπε ότι επισκέφθηκε τον Παράδεισο και τράβηξε φωτογραφίες.
Πένθος για τους δύο νεκρούς στο πυροσβεστικό ελικόπτερο, σκληρή μάχη με τις φλόγες στην Αττικοβοιωτία - Live οι εξελίξεις
Το πιθανότερο σενάριο πίσω από την τραγωδία με τα ελικόπτερα στη Ψάθα - Οι πρώτες εκτιμήσεις ειδικών
Η Καρυστιανού διαγράφει τον Αυγερινό από την «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» - Τι απαντά ο δημοσιογράφος
Ληστές για γέλια και για κλάματα: Τσακώνονται μεταξύ τους και ζητούν συγγνώμη από την ταμία
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



