Ουκρανία: Επίσκεψη του Ινδού Πρωθυπουργού Μόντι στο Κίεβο για την προώθηση της «αποκατάστασης της ειρήνης»
Η πρώτη επίσκεψη Ινδού πρωθυπουργού από το 1991🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Ο ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι έφθασε στο Κίεβο για μια ιστορική επίσκεψη, με στόχο να προωθήσει τις διπλωματικές προσπάθειες για μια «ειρηνική διευθέτηση» του πολέμου που ξεκίνησε με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Ο Μόντι, η χώρα του οποίου διατηρεί παραδοσιακά εξαιρετικές σχέσεις με τη Μόσχα, είναι ο πρώτος επικεφαλής ινδικής κυβέρνησης που επισκέπτεται την Ουκρανία από το 1991 που το Κίεβο ανεξαρτητοποιήθηκε από τη Σοβιετική Ένωση.
Ο ινδός πρωθυπουργός έφθασε στο Κίεβο με νυκτερινό σιδηροδρομικό δρομολόγιο από την Πολωνία, όπως κάνουν συνήθως οι ξένες αντιπροσωπείες, καθώς τα πολιτικά αεροπλάνα παραμένουν καθηλωμένα στο έδαφος στην Ουκρανία μετά την έναρξη του πολέμου πριν από δυόμισι χρόνια.
«Υποστηρίζουμε το διάλογο και τη διπλωματία»
Ο Μόντι επιβεβαίωσε μέσω του X πως «έφθασε στο Κίεβο». Οι ουκρανικοί σιδηρόδρομοι δημοσιοποίησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα σύντομο βίντεο, στο οποίο φαίνεται να βγαίνει από ένα βαγόνι και να χαιρετά τους αξιωματούχους που τον υποδέχονται στην αποβάθρα.
Χθες, Πέμπτη, στην Πολωνία ο Ναρέντρα Μόντι δήλωσε πως καμιά σύγκρουση δεν μπορεί ποτέ «να διευθετηθεί σ' ένα πεδίο μάχης».
«Υποστηρίζουμε το διάλογο και τη διπλωματία για την αποκατάσταση της ειρήνης και της σταθερότητας το συντομότερο δυνατό. Και γι' αυτό η Ινδία είναι έτοιμη να συμβάλει όσο το δυνατόν μαζί με τις φίλες της χώρες», δήλωσε στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων μαζί με τον πολωνό ομόλογό του Ντόναλντ Τουσκ.
Ο Ναρέντρα Μόντι προτίθεται να συζητήσει με τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι «τις προοπτικές μιας ειρηνικής διευθέτησης της τρέχουσας ουκρανικής σύγκρουσης», καθώς και «την εμβάθυνση της φιλίας ανάμεσα στην Ινδία και την Ουκρανία», σύμφωνα με ανακοίνωση που δόθηκε προχθές, Τετάρτη, στη δημοσιότητα από την κυβέρνησή του.
Γιατί είναι σημαντική η εκεχειρία Ισραήλ - Λιβάνου και τι συνεπάγεται για τον πόλεμο στο Ιράν
Με γερμανική σφραγίδα ο εκσυγχρονισμός του ελληνικού σιδηροδρόμου - «Χρυσό» συμβόλαιο 62 εκατ. ευρώ
Πρόγνωση Μαρουσάκη: Άλλη μια μέρα με «πορτοκαλί» ατμόσφαιρα - Πότε φεύγει η σκόνη, πού θα πέσουν λασποβροχές
Η εξευτελιστική οπισθοχώρηση του Λαζαρίδη, η πρόσληψη που θύμωσε τους δεξιούς και η προειδοποίηση του Μαξίμου στην Παπανδρέου
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




