Τουρκία: Αντιδράσεις για τη λειτουργία στη Μονή Σουμελά - Οι μουσουλμάνοι της Θράκης στρέφουν τα βέλη τους κατά της Ελλάδας
Κατηγορούν την Ελλάδα για μη ικανοποιητική επίλυση των θεμάτων που αφορούν τη μουσουλμανική κοινότητα🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Την ευκαιρία να επιτεθούν στην Ελλάδα για παραβίαση των θρησκευτικών τους δικαιωμάτων βρήκαν οι μουσουλμάνοι της Θράκης με αφορμή τη θεία λειτουργία στη Μονή Σουμελά.
Την ώρα που η λειτουργία στην ιστορική μονή της Τραπεζούντας, πραγματοποιούνταν φέτος στις 23 Αυγούστου μετ’ εμποδίων και υπό το φως διαμαρτυριών, επικριτικές φωνές από την μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη κατήγγειλαν την Ελλάδα για συνεχιζόμενη καταπάτηση των θρησκευτικών δικαιωμάτων τους, χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα την «ανεκτική» στάση της Τουρκίας απέναντι στις θρησκευτικές ελευθερίες.
Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης (ΕΟΤΔΘ), σε ανάρτησή της, τονίζει την «ανοχή» της Τουρκίας για τη λειτουργία στη Μονή Σουμελά και την αναδεικνύει ως πρότυπο θρησκευτικής ελευθερίας προς αλλόδοξους, ενώ κατηγορεί την Ελλάδα για μη ικανοποιητική επίλυση των θεμάτων που αφορούν τη μουσουλμανική κοινότητα, όπως η εκλογή μουφτήδων και οι περιουσίες των ιδρυμάτων.
Στην ανάρτηση αναφέρεται πως τα προβλήματα της «τουρκικής» κοινότητας στη «Δυτική Θράκη», όπως η εκλογή μουφτήδων και οι περιουσίες των ιδρυμάτων εξακολουθούν να περιμένουν μια λύση και υπογραμμίστηκε πως η ανεκτική στάση που επιδεικνύει η Τουρκία απέναντι στην μειονότητα των Ορθόδοξων Ρωμιών θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση.
Διάγγελμα Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα κυβερνήσουν τη Βενεζουέλα - Θα κάνουμε και δεύτερη επίθεση αν χρειαστεί
Τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο: Πολεμικό παρενόχλησε πλοίο που πόντιζε καλώδιο οπτικής ίνας
Σκληρή γλώσσα από Γιαννακόπουλο στους παίκτες του Παναθηναϊκού για απάθεια, χαλάρωση και εξωγηπεδική ζωή
Ο Μητσοτάκης, ο «Καποδίστριας» και ο διχασμός που γεμίζει τις κινηματογραφικές αίθουσες
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



