Μακρόν για Λίβανο: Να αποφευχθεί ο πόλεμος
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε σήμερα «όλες τις πλευρές να ενεργήσουν για να αποφευχθεί ο πόλεμος»🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε σήμερα «όλες τις πλευρές να ενεργήσουν για να αποφευχθεί ο πόλεμος», μετά την έκρηξη εκατοντάδων βομβητών και φορητών ασυρμάτων που χρησιμοποιούσε η Χεζμπολάχ, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 37 άνθρωποι και να τραυματιστούν περισσότεροι από 3.000.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι, τον πρόεδρο της Βουλής Ναμπίχ Μπέρι και τον διοικητή των ενόπλων δυνάμεων Ζοζέφ Αούν, ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε «την έντονη ανησυχία του» για τις αλλεπάλληλες εκρήξεις που «συμβάλλουν σε μια επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή» θέτοντας σε κίνδυνο τον άμαχο πληθυσμό.
Ο Μακρόν τους είπε ότι σκοπεύει να μιλήσει και με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και ότι «όλες οι πλευρές πρέπει να ενεργήσουν έτσι ώστε να αποφευχθεί ο πόλεμος».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μεγάρου των Ηλυσίων, ο Γάλλος πρόεδρος ζήτησε από τους συνομιλητές του «να μεταφέρουν μηνύματα για αυτοσυγκράτηση και μετριοπάθεια» σε όλες τις πλευρές, «αρχής γενομένης από τη Χεζμπολάχ».
Ανάλυση: Το παρασκήνιο της κύρωσης του τουρκολιβυκού μνημονίου και οι διττές αναγνώσεις
Βίντεο ντοκουμέντο από Έβρο: Διακινητές μεταναστών διαφημίζουν το έργο τους στα social media
«Ποιος θα το φανταζόταν;»: Τι συνέβη με το κορίτσι που έκανε αντιπολεμική ζωγραφιά όταν ήταν 12 ετών στη Ρωσία
Ανακαλύφθηκε ο πραγματικός τόπος όπου βαπτίστηκε ο Ιησούς; Τι υποστηρίζει αρχαιολόγος
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



