Ελληνοτουρκικές επαφές υπό τον ΟΗΕ: Η Παπαδοπούλου συναντάται με την υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας – Παζάρια στον ΟΑΣΕ
Αμφότερες οι χώρες δείχνουν να συνεργάζονται για να προσφέρουν ισχυρή αλληλοϋποστήριξη στις υποψηφιότητες εκατέρωθεν🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Οι διπλωματικοί δίαυλοι Ελλάδας και Τουρκίας διατηρήθηκαν ιδιαίτερα ανοιχτοί στο περιθώριο της 79ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε τη συνάντηση της υφυπουργού Εξωτερικών, Μπερίς Εκιντζί, με την Ελληνίδα ομόλογό της, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, με αντικείμενο τις εξελίξεις στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), όπως αναφέρεται.
Παζάρια Τουρκίας – Ελλάδας για θέσεις στον ΟΑΣΕ
Σημειώνεται ότι πίσω από τη συνάντηση, ο πραγματικός λόγος είναι μία διπλωματική μάχη για την ηγεσία του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ). Η Τουρκία πιέζει έντονα για τον διορισμό του πρώην υφυπουργού Εξωτερικών και πρέσβη, Φεριντούν Σινιρλίογλου, στη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΟΑΣΕ, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και να ασκεί πιέσεις κατά τις επαφές του στη Νέα Υόρκη.
Η Αθήνα, από την πλευρά της, διεκδικεί τη θέση του επικεφαλής του τμήματος του ΟΑΣΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Αμφότερες οι χώρες δείχνουν να συνεργάζονται για να προσφέρουν ισχυρή αλληλοϋποστήριξη στις υποψηφιότητες εκατέρωθεν.
Αυτό το παρασκήνιο εξηγεί, σύμφωνα με την τουρκική αρθρογραφία, και την πρόσφατη ‘αφωνία’ της Τουρκίας σχετικά με τις παραβιάσεις των χωρικών της υδάτων, καθώς φαίνεται να προετοιμάζει το έδαφος για την ανάδειξη κοινού υποψηφίου στα υψηλότερα διπλωματικά επίπεδα.
Έξι νεκροί από σοκαριστική σύγκρουση δύο ελικοπτέρων στη Βραζιλία - Μεταξύ των θυμάτων ο διάσημος τραγουδιστής Oliver Tree
Συναγερμός στο Τέξας: Επέστρεψε το «ανθρωποφάγο» παράσιτο μετά από δεκαετίες
10/10 ούτε ο νικητής του «Εκατομμυριούχου»: Αν κάνεις πάνω από 8/10 στο πιο δύσκολο κουίζ του Μουντιάλ είσαι διάνοια
Απέραντη θλίψη για τον μικρό Γιαννάκη: Έφυγε από τη ζωή μετά από γενναία μάχη έξι ετών με τον καρκίνο
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



