Ουκρανία: Τουλάχιστον 25 τραυματίες σε νέα επιδρομή της Ρωσίας στο Χάρκοβο
«Ο αριθμός των τραυματιών δεν σταματά να αυξάνεται»🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι τραυματίστηκαν τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή όταν ρωσικός βομβαρδισμός έπληξε πολυκατοικία στο Χάρκοβο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας (βορειοανατολικά), ανακοίνωσε ο δήμαρχός της.
«Ο αριθμός των τραυματιών δεν σταματά να αυξάνεται»
«Πολυκατοικία με 12 ορόφους χτυπήθηκε σε επίθεση με κατευθυνόμενη βόμβα. Τμήματα του πρώτου και του τρίτου ορόφου εν μέρει καταστράφηκαν. Ακίνητα ολόγυρα καταστράφηκαν», ανέφερε ο Ιχόρ Τερέχοφ, ο δήμαρχος Χαρκόβου, μέσω Telegram.
«Ο αριθμός των τραυματιών δεν σταματά να αυξάνεται. Αυτή τη στιγμή έχουμε 25», πρόσθεσε αργότερα.
Προηγουμένως, είχε αναφέρει πως υπήρχε «κόσμος παγιδευμένος στα συντρίμμια πολυκατοικίας, προσθέτοντας πως η επιχείρηση διάσωσης βρισκόταν σε εξέλιξη».
Στο μεταξύ, ρωσική επίθεση με drones στην Οδησσό (νότια) και περίχωρά της τραυμάτισαν δυο ανθρώπους, ανέφερε ο Όλεχ Κίπερ, ο περιφερειάρχης.
Σοκαριστικές εικόνες
The first minutes of arrival on a high-rise building in #Kharkiv 😱
— Lew Anno Support#Israel #Ukraine 24/2-22 (@anno1540) November 8, 2024
Firefighters and police officers rushed to get people out from under the rubble and burning apartments.
Report from the scene: https://t.co/bLDeljaNJt https://t.co/9IEykoE5nN pic.twitter.com/vDXHKQW8s9
«Στο Χάρκοβο, οι Ρώσοι έπληξαν εσκεμμένα πολυκατοικία. Επιτίθενται επίσης στο Κίεβο με πυραύλους», τόνισε ο Αντρίι Γέρμακ, διευθυντής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Η στρατιωτική διοίκηση Κιέβου ανακοίνωσε πως η αντιαεροπορική άμυνα ανέλαβε δράση για να αποκρούσει επίθεση στην πρωτεύουσα. Το Κίεβο γίνεται στην πράξη καθημερινά στόχος επιδρομών με drones από την αρχή του τρέχοντα μήνα, ενώ τον Οκτώβριο έγιναν κάπου 20 τέτοιες επιθέσεις.
Επί μήνες η ουκρανική κυβέρνηση ζητεί από δυτικούς συμμάχους της περισσότερα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας για να αντιμετωπίσει τις επιδρομές.
«Δείξαμε τη δύναμή μας στο αεροδρόμιο»: Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες της Κρήτης - Τι λένε για την «εγκληματική οργάνωση»
Στο ΚΑΤ οδηγός λεωφορείου - Γρονθοκοπήθηκε από οδηγό ΙΧ για ένα φλας
Η Google ξανά στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: Παραβιάζει τους κανόνες με το AI;
Ο Βαλάντης εκνευρίστηκε με τους μουσικούς του και τους «έφτυσε» επί σκηνής - Δείτε βίντεο
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



