Η Ρωσία εκτόξευσε διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο κατά της Ουκρανίας
Ραγδαίες εξελίξεις🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Η Ρωσία επιτέθηκε στο Ντνίπρο με έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο, έναν βαλλιστικό πύραυλο Kh-47M2 Kinzhal που εκτοξεύεται από αέρος και επτά πυραύλους Κρουζ Kh-101.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έξι από τους πυραύλους Kh-101 καταρρίφθηκαν. Ο δήμαρχος του Ντνίπρο, Μπόρις Φιλάτοφ, είπε ότι η επίθεση προκάλεσε ζημιές σε κέντρο αποκατάστασης.
Υπενθυμίζεται πως η Ουκρανία πρώτη εκτόξευσε βρετανικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς Storm Shadow σε ρωσικό έδαφος.
Τα πλήγματα με τη χρήση πυραύλων Storm Shadow εγκρίθηκαν ως απάντηση για το γεγονός ότι η Ρωσία ανέπτυξε βορειοκορεατικά στρατεύματα στον πόλεμό της κατά της Ουκρανίας. Κίνηση που η βρετανική κυβέρνηση θεώρησε ως κλιμάκωση της σύγκρουσης, σύμφωνα με ξένα Μέσα.
Σημειώνεται ότι την Τρίτη (20/11) η Ουκρανία εκτόξευσε αμερικανικούς πυραύλους ATACMS στην περιφέρεια Μπριάνσκ της Ρωσίας. Σύμφωνα μάλιστα με χθεσινή ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας οι έξι πύραυλοι ATACMS έπληξαν το έδαφος της περιοχής Μπριάνσκ από τους οποίους 5 καταρρίφθηκαν από το σύστημα Pantsir και ένας άλλο υπέστη ζημιές.
Στο «μάτι» της Ρωσίας το Ηνωμένο Βασίλειο
Το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν η πρώτη χώρα που προμήθευσε το Κίεβο με πυραύλους κρουζ μεγαλύτερου βεληνεκούς το περασμένο καλοκαίρι, αναφέρει το Sky News. Η κίνηση αυτή ώθησε τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, τον Ντμίτρι Πεσκόφ, να θεωρήσει τη Βρετανία «στην πρώτη γραμμή» των συμμάχων που «διοχετεύουν όπλα στην Ουκρανία».
Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες - Στο «τραπέζι» νέες κινητοποιήσεις μετά τις γιορτές
Ιβάν Σαββίδης: «Θέλω να είμαστε στην κορυφή, μόνο αν το αξίζουμε - Αυτό είναι το DNA του ΠΑΟΚ!»
«Σάρωσε» το ελληνικό box office ο «Καποδίστριας» στις πρώτες τέσσερις ημέρες κυκλοφορίας
Μπήκε και επίσημα στο κλαμπ των δισεκατομμυριούχων η Μπιγιόνσε - Πώς ξεπέρασε το όριο του 1 δισ. δολαρίων
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



