Μέση Ανατολή: Τουλάχιστον επτά Παλαιστίνιοι νεκροί σε σχολείο της Γάζας
Από ισραηλινό βομβαρδισμό στην περιοχή🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από ισραηλινούς βομβαρδισμούς σε σχολείο της περιοχής.
Σημειώνεται ότι εκτός από τους επτά νεκρούς, άλλοι δώδεκα Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν, με το σχολείο να είναι καταφύγιο εκτοπισμένων, με βάση και την ενημέρωση της υπηρεσίας έκτακτων αναγκών της Γάζας.
Μεταξύ των νεκρών είναι μια γυναίκα και το μωρό της, όπως ανακοίνωσαν τα συνεργεία διάσωσης.
Άμεση κατάπαυση πυρός ζητά ο ΟΗΕ στη Γάζα
Η Χαμάς λέει πως ισραηλινοί βομβαρδισμοί έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 700 αστυνομικούς που φρουρούσαν φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια αφότου ξέσπασε ο πόλεμος στον θύλακο την 7η Οκτωβρίου 2023.
Οι βομβαρδισμοί καταγράφτηκαν λίγη ώρα μετά την έγκριση με μεγάλη πλειοψηφία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ψηφίσματος το οποίο καλεί να κηρυχθεί άμεση, άνευ όρων και μόνιμη κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας και να απελευθερωθούν χωρίς όρους όλοι οι όμηροι.
Το ψήφισμα εγκρίθηκε με 158 ψήφους υπέρ. Το Ισραήλ, ο βασικός σύμμαχός τους σε διεθνές επίπεδο, οι ΗΠΑ, και άλλες επτά χώρες τάχθηκαν κατά. Δεκατρείς χώρες απείχαν.
Αν και τα ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης δεν είναι δεσμευτικά από νομική σκοπιά, θεωρείται πως έχουν ιδιαίτερο πολιτικό βάρος.
Μπλόκα αγροτών: Τα επόμενα βήματα μετά τα μέτρα του Μητσοτάκη και η πρόταση για απόβαση τρακτέρ στην Αθήνα
Axios: Αποκάλυψη για μυστική συνάντηση του Γουίτκοφ με τον εξόριστο διάδοχο του Ιράν, Ρεζά Παχλαβί
Εξαφάνιση 16χρονης από την Πάτρα: Αγωνία για τη Λόρα - Το νέο βίντεο από Ζωγράφου και το μήνυμα του πατέρα της
Μια μυστηριώδης λάμψη από την άκρη του σύμπαντος: Η ανθρωπότητα έλαβε σήμα... πριν από 13 δισ. χρόνια
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



