Σάλος στη Βρετανία: Πανεπιστήμιο προειδοποίησε φοιτητές ότι θα «φρικάρουν» με το διάβασμα της ελληνικής μυθολογίας
«Θα σας προκαλέσει… ψυχολογικά προβλήματα»🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Πανεπιστήμιο στη Βρετανία συμβούλευσε τους φοιτητές ότι μπορεί να αισθανθούν άβολα κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας της ελληνικής μυθολογίας και προκάλεσε σάλο.
Τους συμβούλευσε μάλιστα να αναζητήσουν υποστήριξη από τις υπηρεσίες πρόνοιας, αν η μελέτη της ελληνικής μυθολογίας τους προκαλέσει... ψυχολογικά προβλήματα.
Βρεφική θνησιμότητα, βιασμός και σεξουαλική βία
Οι φοιτητές που παρακολουθούν το μάθημα «Γυναίκες στον Όμηρο» ενημερώθηκαν στην αρχή του μαθήματος ότι μπορεί να βρουν το περιεχόμενο του συγκεκριμένου μαθήματος «άβολο και προκλητικό», ιδίως τις αναφορές στη βρεφική θνησιμότητα, το βιασμό και τη σεξουαλική βία.
Το πανεπιστήμιο συμβουλεύουν επίσης τους φοιτητές ότι αν νιώσουν άγχος κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας, θα μπορούν να εγκαταλείψουν την τάξη, να επικοινωνήσουν με το Wellbeing - πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης - και φυσικά να μιλήσουν με τον υπεύθυνο καθηγητή».
Γρήγορα το θέμα έγινε γνωστό σε τη χώρα, με αρκετούς πανεπιστημιακούς να ασκούν έντονη κριτική σε αυτή την παράλογη απόφαση του συγκεκριμένου πανεπιστημίου.
Δήλωση για το συγκεκριμένο γεγονός έκανε και ο πρώην πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος κάλεσε το πανεπιστήμιο να αποσύρει την «αδιανόητη» και «παράλογη» προειδοποίηση. Ο κ. Τζόνσον δήλωσε: «Λένε στα αλήθεια ότι οι φοιτητές τους είναι τόσο αδύναμοι που δεν μπορούν να απολαύσουν τον Όμηρο;»
Αλέξης Τσίπρας: Σχέδιο «αυτοοργάνωσης» και σοβαρές βολές στους πρώην υπουργούς του - Τα κρίσιμα ερωτήματα για την επόμενη μέρα
Αυτά είναι τα ακριβά φάρμακα που θα διατίθενται και σε ιδιωτικά φαρμακεία από τον Ιανουάριο
Ώρα αποφάσεων για το έργο «φάντασμα» Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα - «Αγκάθι» η χρηματοδότηση
Δώρο Χριστουγέννων για όλους; Παλιά ιστορία που πονάει – Πώς καθιερώθηκε
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




