Ελληνίδα υπάλληλος του ΟΗΕ κατηγορείται για απάτη 1 εκατ. ευρώ - Πώς αποκαλύφθηκε η δράση
Τι ισχυρίστηκε η κατηγορούμενη🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Τυχαίος έλεγχος των αρμόδιων υπηρεσιών του ΟΗΕ αποκάλυψε μεγάλη υπόθεση απάτης με κεντρικό πρόσωπο μια Ελληνίδα υπάλληλο η οποία φέρεται να ιδιοποιήθηκε πάνω από 1.000.000 δολάρια.
Έφτιαχνε πλαστά παραστατικά
Ειδικότερα, διαπιστώθηκε έφτιαχνε εξοδολόγια με πλαστά παραστατικά, την περίοδο 2014-2021 με αποτέλεσμα να ζημιώσει τον Οργανισμό με πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ. Η ίδια φέρεται να αρνήθηκε την κατηγορία και έκανε λόγο για ένα διάτρητο σύστημα ελέγχου, ισχυριζόμενη πως έπεσε θύμα των ανωτέρων της.
Την υπόθεση εξιχνίασαν οι εισαγγελικές αρχές, οι οποίες άσκησαν ποινική δίωξη σε βάρος της υπαλλήλου για τα κακουργήματα της απάτης και της πλαστογραφίας.
Μετά από την αναφορά του ΟΗΕ στις εισαγγελικές αρχές, σχηματίστηκε δικογραφία η οποία αρχικά διαβιβάστηκε στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, που δήλωσε αναρμόδια και ο φάκελος της υπόθεσης κατέληξε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Το δόγμα Τραμπ αναδιατάσσει την Ανατολική Μεσόγειο: Πώς επηρεάζονται Αθήνα και Λευκωσία
«Μυστήριο τρένο» ο σιδηρόδρομος: Ζητήματα ασφαλείας και στον σταθμό Λαρίσης εξαιτίας της χρόνιας εγκατάλειψης
«Δεν θέλω άλλα πρόβατα, θέλω τα δικά μου»: Συγκλονίζει ο κτηνοτρόφος που χάνει το κοπάδι του λόγω ευλογιάς
Όργιο αστυνομικής βίας σε άλλη μια πορεία για τον Αλέξη - Κι όμως, κόσμος έσπασε τον αποκλεισμό και τραγούδησε στο μνημείο
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




