Λευκορωσία: Επανεκλέγεται ο Λουκασένκο - Λαμβάνει πάνω από 87%
Ανανεώνει τη θητεία του για άλλη μια φορά🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Με τεράστια πλειοψηφία ο Αλεξάντερ Λουκασένκο επανεκλέγεται πρόεδρος της Λευκορωσίας, καθώς η κρατική τηλεόραση ανέφερε ότι πρόκειται να λάβει ποσοστό πέριξ του 87,6% σύμφωνα με ένα exit poll.
Σύμμαχος του Πούτιν και επικριτής της Ευρώπης
Ο Λουκασένκο, στενός σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, κυβερνά με σιδηρά πυγμή τη Λευκορωσία από το 1994. Οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση ανέφεραν πριν από τις σημερινές εκλογές ότι δεν θα μπορούσαν να είναι ελεύθερες και δίκαιες αφού τα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης απαγορεύονται και όλα τα κορυφαία στελέχη της αντιπολίτευσης έχουν φυλακιστεί ή αναγκάστηκαν να διαφύγουν στο εξωτερικό.
Η εκλογική επιτροπή ανακοίνωσε ότι η συμμετοχή ανήλθε στο 81,5%. Δικαίωμα ψήφου είχαν 6,9 εκατομμύρια πολίτες.
Η εξόριστη αντιπολίτευση χαρακτήρισε τις εκλογές «φάρσα».
Η προφητεία για τις 26/2 που τρομάζει τους Ρώσους - Τι έχει προβλέψει ο άνθρωπος που τάραξε τον Χίτλερ και φοβόταν ο Στάλιν
Ο Τραμπ φτιάχνει «δικό του ΟΗΕ» - Πώς επηρεάζονται Ελλάδα και Κύπρος
Φωτιά στο Πέραμα: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στα Καζάνια - «Αν δεν προλαβαίναμε θα είχαμε ολοκαύτωμα»
Το FBI συνέλαβε έναν από τους Top 10 καταζητούμενούς του - Ποιος είναι ο Αλεχάντρο Καστίγιο
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




