Ο Τραμπ επιμένει στη δημιουργία της αντιπυραυλικής ασπίδας τύπου «Σιδηρούς Θόλος»
«Πρέπει να αρχίσουμε αμέσως την κατασκευή της»🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε χθες Δευτέρα (27/1) ότι θα διατάξει τις ένοπλες δυνάμεις του να κατασκευάσουν αντιπυραυλική ασπίδα τύπου «Σιδηρούς Θόλος» για την προστασία των ΗΠΑ.
«Πρέπει να αρχίσουμε αμέσως την κατασκευή της»
«Πρέπει να αρχίσουμε αμέσως την κατασκευή της πιο τεχνολογικά προηγμένης αντιπυραυλικής ασπίδας ''Σιδηρούς Θόλος''», είπε ο Ρεπουμπλικάνος σε κοινοβουλευτικούς της παράταξής του στη Φλόριντα.
Η ορολογία που χρησιμοποιεί παραπέμπει στο σύστημα ολοκληρωμένης αντιαεροπορικής άμυνας του Ισραήλ, σχεδιασμένο για την προστασία της χώρας από πυραύλους, ρουκέτες και drones, που τέθηκε σε υπηρεσία το 2011. Έχει ποσοστό επιτυχίας στις αναχαιτίσεις που φθάνει περί το 90%, διατείνεται η ισραηλινή αμυντική βιομηχανία Rafael, που συμμετείχε στην ανάπτυξή του.
Το Ισραήλ είχε αρχίσει να αναπτύσσει το σύστημα αυτό μόνο, μετά τον πόλεμο του Λιβάνου το 2006. Κατόπιν στο εγχείρημα ενεπλάκησαν οι ΗΠΑ, συνεισφέροντας τεχνογνωσία και χρηματοδότηση δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Τέλος άλλο ένα ογκολογικό φάρμακο: Αποσύρεται καινοτόμο σκεύασμα για τον καρκίνο μαστού λόγω υπέρογκων «κουρεμάτων»
Ο Αντώνης Πανούτσος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στον «Ευαγγελισμό» με τον ιό του Δυτικού Νείλου
Μηδένισε το κοντέρ: Πόσο χρονών γίνεται ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο που έχει προλάβει μέχρι και Α΄Παγκόσμιο
«Αυτό χρειάζεται ο αυτοκράτορας»: Με τι αίτημα μπήκε ο Darth Vader σε συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



