Ισραηλινά ΜΜΕ: Ο υπουργός Άμυνας διέταξε τον στρατό να ετοιμαστεί για την αναχώρηση κατοίκων από τη Γάζα
«Να τους πάρουν χώρες που αντιτάχθηκαν στις επιχειρήσεις μας»🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Ίσραελ Κατς διέταξε σήμερα τον στρατό να ετοιμάσει ένα σχέδιο για να επιτρέψει την «εθελούσια αποχώρηση» κατοίκων από τη Λωρίδα της Γάζας, μεταδίδουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.
Η οδηγία δόθηκε μετά την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, που προκάλεσε σοκ, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να αναλάβουν τον έλεγχο της Γάζας, να επανεγκαταστήσουν τους Παλαιστινίους που ζουν εκεί και να μεταμορφώσουν το έδαφος αυτό στη «Ριβιέρα της Μέσης Ανατολής».
Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας «καλωσορίζει το τολμηρό σχέδιο» του Τραμπ
«Καλωσορίζω το τολμηρό σχέδιο του προέδρου Τραμπ, στους κατοίκους της Γάζας θα πρέπει να δοθεί η ελευθερία να φύγουν και να μεταναστεύσουν, όπως γίνεται σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Κατς, σύμφωνα με το ισραηλινό Channel 12.
Όταν ερωτήθηκε ποιος θα δεχθεί τους Παλαιστινίους, ο Κατς είπε ότι θα πρέπει να τους πάρουν χώρες που αντιτάχθηκαν στις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα.
«Χώρες όπως η Ισπανία, η Ιρλανδία, η Νορβηγία και άλλες, οι οποίες εκτόξευσαν κατηγορίες και ψευδείς ισχυρισμούς εναντίον του Ισραήλ για τις ενέργειές του στη Γάζα, είναι νομικά υποχρεωμένες να επιτρέψουν σε οποιονδήποτε κάτοικο της Γάζας να εισέλθει στα εδάφη τους», υποστήριξε ο ισραηλινός υπουργός.
Το σχέδιο του Κατς θα περιλάβει επιλογές εξόδου μέσω χερσαίων περασμάτων, καθώς και ειδικές ρυθμίσεις για αναχωρήσεις δια θαλάσσης και αέρος, μετέδωσε το Channel 12.
Οι απειλές του Ταλ Ντίλιαν μέσω Νίξον, η διαφοροποίηση Κικίλια για το αίσχος της δίκης των Τεμπών και ο τολμηρός Πελεγρίνης που βλέπει τον Ανδρουλάκη πρωθυπουργό
ΗΠΑ-Ιράν: Τι ζητά η κάθε πλευρά για να σταματήσει ο πόλεμος - Το «πικρό χάπι» και το θρίλερ των 15 σημείων
«Τους έχουνε πιάσει, πρέπει να τα κλείσω όλα»: Συνεχείς οι αποκαλύψεις για το κύκλωμα με τις απάτες κατά του ΕΦΚΑ
Πακέτο με «μόνιμα» και «έκτακτα» μέτρα από την κυβέρνηση: Αποκαλυπτήρια σήμερα για το νέο κατώτατο μισθό
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




