Κύπρος: Πέθανε ο Τουρκοκύπριος επιχειρηματίας Ασίλ Ναντίρ, πρωταγωνιστής του σκανδάλου Polly Peck
Δημιούργησε τον κολοσσό εταιριών Polly Peck σφετεριζόμενος περιουσίες ελληνοκύπριων εκτοπισμένων🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Απεβίωσε σε ηλικία 83 ετών, ο τουρκοκύπριος επιχειρηματίας Ασίλ Ναντίρ.
Ο Ναντίρ γεννήθηκε στην κατεχόμενη Λεύκα. Δημιούργησε, στο Λονδίνο, τον κολοσσό εταιριών Polly Peck, με έμφαση στο εμπόριο τροφίμων και κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, σφετεριζόμενος περιουσίες ελληνοκύπριων εκτοπισμένων.
Η εταιρία επεκτάθηκε ραγδαία και συνδέθηκε με την οικονομική άνθηση της κατεχόμενης Κύπρου. Κατέρρευσε ωστόσο στα χρόνια του 1990, όταν συνδέθηκε με απάτες και λογιστικές παρατυπίες.
Αντιμετωπίζοντας 66 κατηγορίες, ο Ναντίρ κατέφυγε το 1993 στα κατεχόμενα, οδηγώντας σε παραίτηση, λόγω των σχέσεων τους, τον τότε υπουργό Βορείου Ιρλανδίας.
Ο Ασίλ Ναντίρ επέστρεψε το 2010 στο Λονδίνο, όπου δικάστηκε και φυλακίστηκε. Για πολλά χρόνια, ήταν ιδιοκτήτης του συγκροτήματος μέσων ενημέρωσης «Κίμπρις», το οποίο πώλησε σε εταιρία τουρκικών συμφερόντων.
Πώς οδηγήθηκαν στα άκρα οι σχέσεις Τραμπ και Ζελένσκι - Το χρονικό της ρήξης
Θάνατος Μαζωνάκη: Το μήνυμα-φωτιά της Γάκα στην αναισθησιολόγο για τη μιδαζολάμη
«Μια μέρα, όλοι εμείς που βρισκόμαστε εδώ θα πεθάνουμε»: Τα τελευταία λόγια του ιερέα που καταπλακώθηκε από σταυρό
«Μικρές διαστημικές πατάτες»: Γιατί είναι σημαντική η νέα αποστολή εξερεύνησης των δορυφόρων του Άρη
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



