ΗΠΑ: Έκτακτη σύσκεψη για την Ουκρανία συγκαλεί ο Τραμπ – Ποιοι θα συμμετέχουν
Τι θα περιλαμβάνουν οι συζητήσεις στον Λευκό Οίκο🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις μετά τι πρωτοφανές επεισόδιο που σημειώθηκε στον Λευκό Οίκο την περασμένη Παρασκευή ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με τους κορυφαίους συμβούλους του σε θέματα εθνικής ασφάλειας, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο και ο υπουργός Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ.
Όπως μεταδίδουν μάλιστα οι New York Times, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και οι αρμόδιοι αξιωματούχοι αναμένεται να συζητήσουν τα «επόμενα βήματα» σχετικά με την Ουκρανία. Δεν αποκλείεται μάλιστα να αποφασιστεί η αναστολή ή η ακύρωση κάθε περαιτέρω αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας, συμπεριλαμβανομένων αρκετών αποστολών όπλων που έχουν ήδη εγκριθεί και χρηματοδοτηθεί από την κυβέρνηση Μπάιντεν.
According to the New York Times, U.S. President Donald J. Trump will meet later today with his top national security advisors including Secretary of State Marco Rubio and Defense Secretary Pete Hegseth, to discuss the “next steps” regarding Ukraine, which may involve the… pic.twitter.com/fhoiT4srbe
— OSINTdefender (@sentdefender) March 3, 2025
Ζελένσκι: Ελπίζω στις ΗΠΑ
Ο Ουκρανός πρόεδρος, από την πλευρά του δήλωσε σήμερα ότι το Κίεβο έπρεπε να εμπλακεί σε «επί της ουσίας» διπλωματία για ένα γρήγορο τέλος στον πόλεμο με τη Ρωσία, με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι να εκφράζει την ελπίδα ότι θα μπορέσει να βασιστεί στην υποστήριξη των ΗΠΑ για την εξασφάλιση της ειρήνης.
«Είναι πολύ σημαντικό να προσπαθήσουμε να κάνουμε τη διπλωματία μας πραγματικά ουσιαστική για να τερματίσουμε αυτόν τον πόλεμο το συντομότερο δυνατό», έγραψε ο Ζελένσκι στο X.
«Δουλεύουμε μαζί με την Αμερική και τους Ευρωπαίους εταίρους μας και ελπίζουμε πολύ στην υποστήριξη των ΗΠΑ στην πορεία προς την ειρήνη. Απαιτείται ειρήνη το συντομότερο δυνατό», συμπλήρωσε.
Ο αντίκτυπος της ομιλίας Τσίπρα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, η απάντηση Φάμελλου για τα περί ιδιοτέλειας και ο υπερ-γουρλής Μαγειρίας που πήρε δώρο μια Ferrari
Από το Καστέλι μέχρι τον ΒΟΑΚ και το μετρό: Αποζημιώσεις εκατοντάδων εκατ. ευρώ απειλούν μέχρι και να διπλασιάσουν το κόστος των μεγάλων έργων
Κακοκαιρία Byron: «Βροχή» τα 112 όλη τη νύχτα - Πώς θα κινηθούν οι καταιγίδες τις επόμενες ώρες
Αμετακίνητοι οι αγρότες στα μπλόκα - Ποιες κινήσεις εξετάζει η κυβέρνηση
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




