Τουρκία: Επιστρέφει στην αμερικανική άσκηση Red Flag μετά από 9 χρόνια
Άγκυρα και Ουάσιγκτον φαίνεται ότι βρίσκουν κοινή γραμμή πλεύσης🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Η Ουάσιγκτον και η Άγκυρα φαίνεται πως ξαναβρίσκουν κοινό… αέρα, έστω και στα πεδία των ασκήσεων. Μετά από εννέα χρόνια αποχής, η Τουρκία επιστρέφει στην αεροπορική άσκηση Red Flag των ΗΠΑ, σηματοδοτώντας μια νέα φάση στη σχέση της με την Ουάσιγκτον.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Τουρκιγέ, η Τουρκία αποφάσισε να συμμετάσχει ξανά στη μεγάλη αεροπορική άσκηση, η οποία ξεκινά σήμερα και θα διαρκέσει έως τις 21 Μαρτίου. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα αποστείλουν πέντε μαχητικά αεροσκάφη F-16 και 73 άτομα προσωπικό στη Νεβάδα, όπου διεξάγεται η άσκηση.
Η τελευταία συμμετοχή της Άγκυρας στη Red Flag ήταν το 2016, πριν οι διμερείς σχέσεις δοκιμαστούν έντονα. Η αποχώρηση της Τουρκίας είχε συνδεθεί με μια σειρά από εξελίξεις που έφεραν ρήξη στις σχέσεις με τις ΗΠΑ: την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016, την αγορά των S-400 από τη Ρωσία και τον αποκλεισμό της Άγκυρας από το πρόγραμμα των F-35.
Ξεσηκωμός των αγροτών με νέα μπλόκα και αποκλεισμούς - Ο χάρτης με όλες τις κινητοποιήσεις
Βολές Καραμανλή κατά κυβέρνησης για υποκλοπές και «προσχηματικές» Εξεταστικές - Τι είπε για τη Δημοκρατία
Ηχηρό μήνυμα Σαββίδη για ακαδημίες, έργα ανάπτυξης και την επόμενη μέρα: «Οποιος έχει το DNA του ΠΑΟΚ, δεν μπορεί να χαίρεται με τη δεύτερη θέση»
Παντελής Παντελίδης: Βγήκαν οι αποζημιώσεις για το θανατηφόρο τροχαίο - Τι ποσά θα λάβουν Αρναούτη και Κυριάκου
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



