Πρώτη αντίδραση Ερντογάν για σύλληψη Ιμάμογλου: «Δεν έχουμε χρόνο για τους θεατρινισμούς της αντιπολίτευσης»
Πολιτικό σεισμό έχει προκαλέσει στην Τουρκία η σύλληψη του Δημάρχου Κωνσταντινούπολης🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Πολιτικό σεισμό έχει προκαλέσει στην Τουρκία η σύλληψη του Δημάρχου Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην πρώτη του δήλωση μετά τη σύλληψη του Ιμάμογλου κατηγόρησε το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα ότι αδυνατεί να απαντήσει επί της ουσίας στις κατηγορίες.
«Η αντιπολίτευση προσπαθεί να παρουσιάσει τους εσωτερικούς της καβγάδες ή τις διαμάχες της με το νόμο ως προβλήματα της χώρας. Η φιλοδοξία τους έχει σχεδόν αιχμαλωτίσει το μυαλό. Η αντιπολίτευση, τα ΜΜΕ της και το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP), δεν μπορούν να απαντήσουν στους ισχυρισμούς που προβάλλει η δικαιοσύνη σχετικά με τα θέματα του διπλώματος και της διαφθοράς. Αντί να απαντούν, καταφεύγουν στην εύκολη λύση του να εξαπατούν τον λαό», είπε χαρακτηριστικά.
«Δεν έχουμε χρόνο για τις θεατρικές παραστάσεις τους»
«Τα προβλήματα του Κόμματος Ρεπουμπλικανικού Λαού δεν είναι τα προβλήματα της χώρας, αλλά τα προβλήματα μιας χούφτας συμφεροντολόγων στα κεντρικά τους γραφεία. Δεν έχουμε χρόνο να σπαταλήσουμε στις θεατρικές παραστάσεις της αντιπολίτευσης», συμπλήρωσε.
«Αν έλεγαν ότι το δίπλωμα είναι έγκυρο και σύμφωνα με τη διαδικασία, και αν έλεγαν ότι δεν υπάρχει αδικία ή διαφθορά στην πόλη, τότε θα μπορούσαν να το συζητήσουν με ειδικούς στο θέμα. Αλλά δεν το κάνουν, δεν μπορούν να το κάνουν. Γιατί ξέρουν καλύτερα από όλους ότι αυτά είναι αλήθεια», κατέληξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Συγκεντρώσεις για 2η ημέρα
Για δεύτερη μέρα, αψηφώντας την απαγόρευση συγκεντρώσεων, πολίτες όλων των ηλικιών βγήκαν στους δρόμους της Τουρκίας για να διαδηλώσουν για τη σύλληψη του Δημάρχου Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου.Χιλιάδες πολίτες, που φωνάζουν ρυθμικά «μην σιωπάτε», έχουν συγκεντρωθεί αυτή την ώρα έξω από το Δημαρχείο Κωνσταντινούπολης. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, την Κυριακή, που θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, θα απαγγελθούν οι κατηγορίες σε βάρος του και είναι πιθανό να διαταχθεί και η προφυλάκιση του. Αν επαληθευτεί το σενάριο, που θέλει να προφυλακίζεται είναι απίθανο να καταφέρει να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές, που θα γίνουν το 2028.
Ο «T-Rex του ωκεανού»: Ο θηρευτής στο μέγεθος λεωφορείου που κυριαρχούσε πριν 80 εκατομμύρια χρόνια
Τους έπιασαν στα πράσα να πετάνε μπάζα στο δάσος: «Πήρα το στειλιάρι, κάθε μέρα παίζουμε τις ζωές μας»
Πέθανε ο άνδρας που έζησε τρία χρόνια με το ήπαρ της Έμμας - Το συγκινητικό μήνυμα της μητέρας της
Γεωργιάδης για συνθήκες διαβίωσης στην Ελλάδα: «Είσαι πάμφτωχος; Έχεις δίπλα το Φάληρο να κάνεις τζάμπα μπάνιο»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



