Γροιλανδία: «Οι ΗΠΑ ασκούν πίεση για την προσάρτηση του νησιού», δηλώνει η πρωθυπουργός της Δανίας
Ο Τραμπ γλυκοκοιτάζει το νησί🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Για απαράδεκτη πίεση των ΗΠΑ προς τη Γροιλανδία έκανε λόγο η πρωθυπουργός της Δανίας, Μέτε Φρεντέρισκεν, σε συνέντευξή του στο κανάλι TV2, με αφορμή την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στην ημιαυτόνομη περιοχή, την οποία ο Τραμπ θέλει να προσαρτήσει.
Της αμερικανικής αποστολής, που θα επισκεφθεί τη Γροιλανδία από την Πέμπτη έως το Σάββατο, θα ηγείται η Ούσα Βανς, σύζυγος του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζ. Ντ. Βανς και θα περιλαμβάνει επίσης τον σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Μάικ Γουόλτς και τον υπουργό Ενέργειας Κρις Ράιτ.
«Πρέπει να πω πως πρόκειται για μία απαράδεκτη πίεση που ασκείται στη Γροιλανδία και τη Δανία σε αυτήν την περίπτωση. Και είναι μια πίεση στην οποία θα αντισταθούμε», είπε η Φρεντέρικσεν στο TV2.
Την αντιπροσωπεία δεν προσκάλεσαν οι κυβερνήσεις της Γροιλανδίας ούτε της Δανίας.
Ο Μπράιαν Χιουζ, εκπρόσωπος Τύπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, είπε ότι η αποστολή στοχεύει να «μάθει τη Γροιλανδία, τον πολιτισμό της, την ιστορία της και τον λαό της».
Η Φρεντέρικσεν απέρριψε την ιδέα μιας ιδιωτικής επίσκεψης: «Δεν μπορείς να κάνεις μία ιδιωτική επίσκεψη με επίσημους εκπροσώπους μιας άλλης χώρας».
Ο αντίκτυπος της ομιλίας Τσίπρα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, η απάντηση Φάμελλου για τα περί ιδιοτέλειας και ο υπερ-γουρλής Μαγειρίας που πήρε δώρο μια Ferrari
Από το Καστέλι μέχρι τον ΒΟΑΚ και το μετρό: Αποζημιώσεις εκατοντάδων εκατ. ευρώ απειλούν μέχρι και να διπλασιάσουν το κόστος των μεγάλων έργων
Κακοκαιρία Byron: «Βροχή» τα 112 όλη τη νύχτα - Πώς θα κινηθούν οι καταιγίδες τις επόμενες ώρες
Αμετακίνητοι οι αγρότες στα μπλόκα - Ποιες κινήσεις εξετάζει η κυβέρνηση
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




