Εκνευρισμός στο Κίεβο: Γιατί ο Ζελένσκι «τα βάζει» με τις ΗΠΑ για τα ορυκτά και τη συμφωνία τους
Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η πρόταση υπονομεύει την εθνική κυριαρχία και την ακεραιότητα της Ουκρανίας🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Εκνευρισμό έχει προκαλέσει στο Κίεβο η αναθεωρημένη πρόταση που υπέβαλαν οι ΗΠΑ για την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της Ουκρανίας.
Η Ουάσιγκτον και το Κίεβο έπειτα από σκληρές διαπραγματεύσεις είχαν συμφωνήσει να εκμεταλλευθούν από κοινού τον ορυκτό της πλούτο της Ουκρανίας και τα έσοδα που θα προκύψουν να πάνε σε ένα νεοσύστατο ταμείο για την ανοικοδόμηση της χώρας. Από τη συμφωνία είχαν εξαιρεθεί το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο, που είναι ήδη ανεπτυγμένα.
Σύμφωνα με τους Financial Times, η νέα πρόταση που κατέθεσε η κυβέρνηση Τραμπ αφορά όλους τους ορυκτούς πόρους επεκτείνεται σε ολόκληρη την επικράτεια της Ουκρανίας και θα επιτρέπει σε κρατικές οντότητες να συμμετέχουν σε δραστηριότητες εξόρυξης
Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η πρόταση υπονομεύει την εθνική κυριαρχία και την ακεραιότητα της Ουκρανίας κι ότι επιτρέπει τα κέρδη να πάνε στο εξωτερικό, εμβαθύνοντας την εξάρτησή από τις ΗΠΑ.
Ζελένσκι: «Οι ΗΠΑ αλλάζουν συνεχώς τους όρους της συμφωνίας»
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι νωρίτερα επέκρινε τις ΗΠΑ ότι αλλάζουν «συνεχώς» τους όρους της προτεινόμενης συμφωνίας για τα ορυκτά της χώρας του, προσθέτοντάς πως δεν θέλει η Ουάσιγκτον να πιστεύει πως το Κίεβο είναι κατά της συμφωνίας.
Παράλληλα, κατηγόρησε τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, ότι επιδιώκει να «διχάσει» την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, ενώ προέτρεψε τις χώρες της Δύσης να εμποδίσουν κάθε άρση κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, όπως ζητά η Μόσχα. προκειμένου να επιτευχθεί μια εκεχειρία στη Μαύρη Θάλασσα, εκτιμώντας πως αυτό θα έστελνε «πολύ επικίνδυνα μηνύματα».
Δολοφονία στο Χαλάνδρι: Τη φρουρά του Μοσχούρη αναζητά η ΕΛΑΣ - Πιθανή η εμπλοκή των δραστών και σε άλλες εκτελέσεις
Τραμπ για Ζελένσκι: «Δεν έχει υπογράψει τη συμφωνία για τα ορυκτά»
Ποιοι θα βρίσκονται στο νέο Κονκλάβιο που θα εκλέξει τον νέο Πάπα – Το παρασκήνιο και οι συμμαχίες
Copa del Rey: Η Ρεάλ Μαδρίτης σκέφτεται να μην κατέβει στον τελικό κυπέλλου με την Μπαρτσελόνα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr