«Πέντε λεπτά» οργής: Τα τουρκικά ΜΜΕ «εξεγείρονται» για τις δηλώσεις Χούπη
Υστερική.... ήταν η αντίδραση του τουρκικού τύπου στις δηλώσεις του Έλληνα Αρχηγού ΓΕΕΘΑ🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Υστερική.... ήταν η αντίδραση του τουρκικού τύπου στις δηλώσεις του Έλληνα Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Χούπη, ο οποίος, μιλώντας στο Διεθνές Φόρουμ των Δελφών για την αποτρεπτική ισχύ των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, τόνισε πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να απαντήσει σε οποιαδήποτε πρόκληση «εντός πέντε λεπτών». Η φράση αυτή αποτέλεσε την αφορμή για έναν νέο επικοινωνιακό παροξυσμό στα τουρκικά ΜΜΕ, τα οποία δεν δίστασαν να μιλήσουν για «σκάνδαλο» και «θράσος», ενώ βουλευτές της αντιπολίτευσης έφτασαν να απαντούν ότι και η Τουρκία μπορεί εύκολα να κάνει την Αθήνα 82ο νομό της...
Η εθνικιστική εφημερίδα Γενί Ακίτ επέλεξε έναν εξαιρετικά επιθετικό τίτλο: «Ο αυθάδης Έλληνας θέλει το ‘Μια νύχτα ξαφνικά’!», ενώ στον ίδιο τόνο και η φιλο-κυβερνητική Τουρκιγέ έκανε λόγο για «Άθλια απειλή του ελληνικού στρατού προς την Τουρκία», κατηγορώντας τον Δημήτρη Χούπη για «θρασεία δήλωση» και απόπειρα να κλιμακώσει τις διμερείς εντάσεις. Το δημοσίευμα σημειώνει ότι η ομιλία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ περιλάμβανε ευθεία στοχοποίηση της Τουρκίας.
Ανάλογης έντασης ήταν και η αντίδραση της Χουριέτ, η οποία χαρακτηρίζει τις δηλώσεις Χούπη ως «σκανδαλώδεις», δίνοντας έμφαση στη φράση «Η Τουρκία αποτελεί απειλή για εμάς! Μπορούμε να επέμβουμε σε 5 λεπτά».
Στο ίδιο πνεύμα, το φιλο-κυβερνητικό κανάλι Α Χαμπέρ κάνει λόγο για «Σκανδαλώδεις δηλώσεις του Έλληνα αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού: Απείλησε την Τουρκία! Έδωσε 5 λεπτά για επέμβαση», χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον ελληνικό στρατό "ξοφλημένο".
Το τηλεοπτικό δίκτυο CNNTurk παρουσίασε τις δηλώσεις Χούπη υπό τον τίτλο «Απειλή από τον Έλληνα Αρχηγό ΓΕΕΘΑ».
Η εφημερίδα Σταρ πήγε ακόμα πιο πέρα, σχολιάζοντας ότι «Η Ελλάδα έχει παραισθήσεις! Συγκεκαλυμμένη απειλή προς την Τουρκία».
Επιθετικό χαρακτήρα προσδίδει στην ελληνική δήλωση το TR Χαμπέρ, που επέλεξε τον τίτλο: «Θα χτυπήσουμε την Τουρκία σε 5 λεπτά! Η εξωφρενική απειλή της Ελλάδας προς την Τουρκία: Αχίλλειος Ασπίδα», ενώ το Χαμπέρ7 συνοψίζει τη γενική τουρκική «οργή», επιλέγοντας τον τίτλο: «Εξωφρενική απειλή κατά της Τουρκίας: Αν χρειαστεί, ο στρατός θα επέμβει σε πέντε λεπτά…».
«Ελάτε στα συγκαλά σας...»
Το εθνικιστικό αφήγημα ενισχύθηκε και από το βίντεο που ανήρτησε στο Χ ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Μουσταφά Σαριγκιούλ (CHP), γνωστός για προηγούμενες προκλήσεις του, κρατώντας την τουρκική σημαία μπροστά από το ελληνικό κοινοβούλιο.
Με προκλητικό ύφος δήλωσε:
«Ελάτε στα συγκαλά σας, γιατί μπορούμε να κάνουμε την Αθήνα 82ο νομό μας».
Η σφαίρα που πήρε την αθωότητα μιας γενιάς: 17 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη και η μνήμη δεν σβήνει
Kακοκαιρία Byron: «Κοκκίνησε» το Καστελόριζο από τα λασπόνερα - Αίτημα για κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης
Δώρο Χριστουγέννων: Πότε θα πληρωθεί, σε ποιους και πώς να το υπολογίσετε
Αυτά είναι τα ακριβά φάρμακα που θα διατίθενται και σε ιδιωτικά φαρμακεία από τον Ιανουάριο
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



