Αντίστροφη μέτρηση για την εκλογή του νέου Πάπα: Έφτασαν στο Βατικανό οι 133 καρδινάλιοι που θα τον εκλέξουν
Απαιτούνται 89 ψήφοι🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Όπως έγινε γνωστό από το Βατικανό, έχουν φτάσει στη Ρώμη όλοι οι εκλέκτορες καρδινάλιοι, 133 στον αριθμό, οι οποίοι, μεθαύριο το απόγευμα, θα πάρουν μέρος στην έναρξη της διαδικασίας εκλογής του νέου ποντίφικα.
Απαιτούνται 89 ψήφοι
Επιπλέον, κληρώθηκαν τα διαμερίσματα στα οποία θα διαμείνουν οι καρδινάλιοι, μέχρι την εκλογή του πάπα, μέσα στον ξενώνα της Αγίας Μάρθας, όπου είχε επιλέξει να διαμένει και ο Φραγκίσκος. Την ώρα αυτή, παράλληλα, οι λαϊκοί υπάλληλοι του Βατικανού, οι οποίοι θα βοηθήσουν τους καρδινάλιους στο έργο τους, δίνουν όρκο ότι δεν πρόκειται να αποκαλύψουν καμιά λεπτομέρεια απ' όσα πρόκειται να συμβούν κατά τις διάφορες ψηφοφορίες, στο εσωτερικό της Καπέλα Σιξτίνα. Η απαιτούμενη πλειοψηφία για την εκλογή του νέου πάπα είναι των δυο τρίτων, δηλαδή 89 ψήφων.
Σήμερα το απόγευμα και αύριο θα πραγματοποιηθούν οι τελευταίες συνεδριάσεις του συνόλου των καρδιναλίων (εκλεκτόρων και μη), στις οποίες γίνεται αναφορά στο μέλλον της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας αλλά και στο προφίλ που θα πρέπει να έχει ο νέος ποντίφικας.
Για εγκληματική οργάνωση παραπέμπουν τους αγρότες της Κρήτης μετά τα επεισόδια στα αεροδρόμια
Έχασε μέσα σε μια στιγμή 530 πρόβατα από την ευλογιά - «Ζούμε έναν εφιάλτη, δεν έχουμε μέλλον σε αυτή τη χώρα»
Φρίκη στο Τέξας: 22χρονη γυναίκα βρέθηκε κλειδωμένη σε κλουβί σκύλου - Την «φυλάκισαν» για τιμωρία
ΚΑΝΑΜΕ SUPERMARKET HAUL | Δύο τύποι από σπίτι (EP8)
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



