Τουρκία: Υποψίες αντιπολίτευσης για ελιγμούς Ερντογάν στο Κυπριακό
Τι ανέφερε ο Ιλχάν Ουζγκέλ, συντονιστής εξωτερικής πολιτικής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP)🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Πίσω από τις ρητορικές περί «δύο κρατών» στην Κύπρο, ελλοχεύει η αμφισημία μιας κυπριακής πολιτικής που φλερτάρει με την αναδίπλωση, υποψιάζεται η τουρκική αντιπολίτευση.
Ο Ιλχάν Ουζγκέλ, συντονιστής εξωτερικής πολιτικής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), αμφισβήτησε την ειλικρίνεια της τουρκικής θέσης για τη «λύση δύο κρατών» στην Κύπρο, δηλώνοντας ότι η στάση αυτή εξυπηρετεί συγκυριακούς στόχους της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής.
«Η Τουρκία στο διάλογο υποστηρίζει μια λύση δύο κρατών, αλλά παρασκηνιακά, ο Ερντογάν δίνει την εντύπωση ότι είναι έτοιμος για μια άλλη λύση. Αν μπορεί να πάρει κάτι σε αντάλλαγμα, μπορεί εύκολα να αλλάξει θέση στο Κυπριακό. Επομένως, δεν αποτελεί αρχή για τον Ερντογάν και μπορεί να αλλάξει θέσεις πολύ γρήγορα», υποστηρίζει ο Τούρκος αξιωματούχος της αντιπολίτευσης.
Η οπτική του Ουζγκέλ αποτυπώνει μια αντίληψη που κυριαρχεί γενικότερα στην τουρκική αντιπολίτευση: ότι ο Ταγίπ Ερντογάν δεν θεωρεί το Κυπριακό ως σταθερή ιδεολογική θέση, αλλά ως εργαλείο για ευρύτερες στρατηγικές διευθετήσεις.
Οι λόγοι πίσω από την επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα, το άδειασμα στον Γεραπετρίτη για το «κάζο» με τον Χαφτάρ και ο πληθωρισμός που διαρκώς καλπάζει
Μετρό Θεσσαλονίκης: Πρόκληση ο συγκερασμός των έξι συμβάσεων προς την Καλαμαριά - Σε ρόλο συντονιστή ο Aktor
«Να το πω να ξαλαφρώσω» - Πώς οι αστυνομικοί απέσπασαν την ομολογία της Ειρήνης Μουρτζούκου
Μεταναστευτικό: Νέο πακέτο μέτρων ανακοίνωσε η κυβέρνηση - Πως βλέπει η Αθήνα τις κινήσεις Χαφτάρ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr