Πόλεμος στην Ουκρανία: Συνομιλίες Μόσχας και Κιέβου στο Βατικανό αποκάλυψε ο Φιλανδός πρόεδρος
Τι ανέφερε ο Αλεξάντερ Στουμπ🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Συνομιλίες σε τεχνικό επίπεδο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας ενδέχεται να φιλοξενηθούν την επόμενη εβδομάδα στο Βατικανό, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Φινλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ σε συνέντευξη που παραχώρησε στη δημόσια ραδιοτηλεόραση Yle.
Σύμφωνα με τον φινλανδό πρόεδρο, στις συνομιλίες αναμένεται να συμμετάσχουν εκπρόσωποι των ΗΠΑ και ευρωπαϊκών χωρών. Ο Αλεξάντερ Στουμπ τόνισε πως μια τέτοια συνάντηση θα αποτελούσε «θετικό βήμα» προς μια ευρύτερη εμπλοκή της διεθνούς κοινότητας στις προσπάθειες με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.
«Είναι πολύ πιθανό την επόμενη εβδομάδα, ενδεχομένως στο Βατικανό, να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση σε τεχνικό επίπεδο με τη συμμετοχή Ουκρανών, Ρώσων, Αμερικανών και Ευρωπαίων», είπε ο πρόεδρος της Φινλανδίας.
Επισημαίνοντας τον αυξανόμενο ρόλο ευρωπαϊκών χωρών στην ειρηνευτική διαδικασία, ο Στουμπ είπε πως «εισερχόμαστε σε μια φάση όπου εμπλέκεται και η Ευρώπη – και αυτό ήταν που ελπίζαμε εξαρχής».
Τη Δευτέρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επικοινώνησε με αρκετούς ευρωπαίους ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του Στουμπ, για να τους ενημερώσει σχετικά με τις συνομιλίες του με τον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς επίσης για την πορεία των διαπραγματεύσεων με στόχο την κατάπαυση του πυρός και την επίτευξη διαρκούς ειρήνης στην Ουκρανία.
Μέλη της ελληνικής αποστολής March to Gaza κρατήθηκαν αναίτια στο αεροδρόμιο του Καΐρου - Απελευθερώθηκαν μετά από 10 ώρες
Σκάφη σε λιμάνια κινούνται με ταχύτητες από 4 έως 6 φορές μεγαλύτερες από την προβλεπόμενη - Νοικιάζουν άτομα χωρίς δίπλωμα
Κατερίνα Πολέμη και Στάθης Αννίνος στο ethnos.gr: «Η μουσική έχει μια ενωτική δύναμη που δεν γνωρίζει από γλώσσα, χρώμα ή σύνορα»
Ο Τζέιμι Όλιβερ ανοίγει σύντομα εστιατόριο στην Αθήνα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr