Τουρκία: Η «μαφία» των νοθευμένων τυριών σαρώνει τη χώρα
Η Τουρκία καλείται να αντιμετωπίσει μια νέα κρίση στο χώρο των τροφίμων🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Η Τουρκία καλείται να αντιμετωπίσει μια νέα κρίση στο χώρο των τροφίμων, με την διακίνηση εκτεταμένων ποσοτήτων νοθευμένων τυριών να απειλεί την αγορά και την υγεία των καταναλωτών.
Μετά τις εκτεταμένες κατασχέσεις 300 τόνων νοθευμένων τροφίμων, που παρασκευάζονται από γαλακτοκομικά προϊόντα, στην Άγκυρα και 30 τόνων νοθευμένου κασεριού και λευκού τυριού στο Αφιόν τους προηγούμενους μήνες, συνελήφθη στον Σαγγάριο ιδιοκτήτης βιοτεχνίας που είχε παράξει 5 τόνους τυριού, φτιαγμένου από επανεπεξεργασμένα ληγμένα ή σχεδόν ληγμένα τυριά, συνολικής αξίας 1,5 εκατομμυρίου τουρκικών λιρών (35.000 €).
Οι έρευνες αποκάλυψαν πως ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης δεν χρησιμοποιούσε καν γάλα στην παραγωγή του κασεριού. Αντιθέτως, συγκέντρωνε ληγμένα ή σχεδόν ληγμένα τυριά από την αγορά και τα επανεπεξεργάζονταν, προσπαθώντας να ανακυκλώσει την πρώην ποιότητα σε νέο, δήθεν φρέσκο προϊόν.
Στις επίσημες ανακοινώσεις τονίστηκε ότι τα κατασχεμένα τυριά κατασχέθηκαν για να καταστραφούν.
Η υπόθεση αυτή αποκαλύπτει έναν κόσμο παρανομίας στον παραγωγικό ιστό της Τουρκίας, που απλώνεται από το νοθευμένο αλκοόλ μέχρι τα τρόφιμα καθημερινής κατανάλωσης.
Ακαδημία Πλάτωνος: Ενέδρα με παγιδευμένο σακίδιο εξετάζουν οι Αρχές - Τέσσερις τραυματίες από την έκρηξη
Στη ΓΑΔΑ η Βασιλική Τσαρούχα για τα στημένα - Συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
«Δεν είχαμε λεφτά για κηδεία»: Συνελήφθησαν τα αδέλφια που έθαψαν τη μητέρα τους σε χωράφι - Τι είπαν
Gorila Killer: Ο κατά συρροή δολοφόνος που εμφανιζόταν ως υποψήφιος ενοικιαστής και στραγγάλιζε τα θύματά του
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



