Νέα επίθεση του Ιράν με πυραύλους στο Ισραήλ, μετά το θανάσιμο χτύπημα στην Τεχεράνη
Νεκροί άμαχοι στην Τεχεράνη, μετά τις πρόσφατες επιθέσεις του Ισραήλ🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Νέα επίθεση σε εξέλιξη, καθώς το Ιράν εκτοξεύει πυραύλους προς το Ισραήλ, σύμφωνα με αναφορές των κρατικών ιρανικών μέσων ενημέρωσης. Νωρίτερα, το Ισραήλ έχει πλήξει την Τεχεράνη.
Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν αναφέρουν ότι έχουν εκτοξευθεί βαλλιστικοί πύραυλοι προς το Ισραήλ, όπου ηχούν οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής σε Ιερουσαλήμ και Τελ Αβίβ.
Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters αναφέρει ότι ακούστηκε έκρηξη στο Τελ Αβίβ.
Αυτή είναι η πρώτη φορά που το Ιράν εκτοξεύει πυραύλους κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι IDF δήλωσαν: «Πριν από λίγο, οι IDF εντόπισαν πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από το Ιράν προς το έδαφος του κράτους του Ισραήλ».
Νωρίτερα, δύο πύραυλοι έπληξαν δύο περιοχές στο κέντρο της Τεχεράνης, προκαλώντας εκρήξεις, σύμφωνα με το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν έναν νεκρό.
تهران، حوالی جمسنتر جماران pic.twitter.com/1ymxxZTh0v
— RojanAzadi2(اکانت دوم) (@RojanAzadi2) June 15, 2025
Υπουργός Άμυνας Ισραήλ: «Η Τεχεράνη θα γίνει Βηρυτός»
Περισσότερο λάδι στη φωτιά έριξε σήμερα (15/6) με δηλώσεις του ο Ίσραελ Κατζ, ο οποίος προειδοποίησε το Ιράν ότι θα συνεχιστούν οι επιθέσεις των ισραηλινών δυνάμεων. «Η Τεχεράνη θα γίνει Βηρυτός», ανέφερε χαρακτηριστικά, εκτοξεύοντας ευθείες απειλές προς την ιρανική πρωτεύουσα.
«Ο στρατός θα χτυπήσει τοποθεσίες θα χτυπήσει τοποθεσίες και θα συνεχίσει να γδέρνει το ιρανικό φίδι στην Τεχεράνη και παντού, απογυμνώνοντάς το από πυρηνικές δυνατότητες και συστήματα όπλων», πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ. «Ο Ιρανός δικτάτορας μετατρέπει την Τεχεράνη σε Βηρυτό και τους κατοίκους της σε ομήρους για χάρη της επιβίωσης του καθεστώτος του», υποστήριξε.
Εν τω μεταξύ, οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ έπληξαν και μία πυρηνική εγκατάσταση στο Ισφαχάν του Ιράν, ανέφερε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ ένας στρατιωτικός εκπρόσωπος.
Χωρίς τέλος οι καταγγελίες για το «πάρτι» των επιδοτήσεων στον ΟΠΕΚΕΠΕ: Η χαρτογράφηση των βοσκοτόπων και τα «κόλπα» με τις δηλώσεις
«Να υπερασπιστούμε τα ευρωπαϊκά μας συμφέροντα»: Ο Μακρόν καλεί την ΕΕ να πάρει μέτρα απέναντι στους δασμούς Τραμπ
Συναγερμός για το «Hot-Dry-Windy»: Τι είναι το φαινόμενο που θα «χτυπήσει» τη χώρα - Οι περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» για φωτιές
Διεθνής αναγνώριση της εξέχουσας οικουμενικής αξίας τους: Τα Μινωικά Ανακτορικά Κέντρα στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr