Χριστοδουλίδης: «Ο ΑΔΜΗΕ δεν ξέρει με ποιους έχει να κάνει - Η κυπριακή Κυβέρνηση δεν εκβιάζεται»
«Η κυβέρνηση είναι εδώ για να στηρίξει μόνο τα συμφέροντα του κυπριακού λαού. Αυτό είναι το ξεκάθαρο μήνυμα προς τον επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ» υπογράμμισε🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

«Η κυπριακή Κυβέρνηση δεν εκβιάζεται από κανέναν επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφορικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας “Ο Φιλελεύθερος” που έγραφε πως ο ΑΔΜΗΕ υπέβαλε με επιστολή προς τη ΡΑΕΚ ένσταση κατά της ρυθμιστικής απόφασης γα πληρωμή από την Κύπρο μόνο 25 εκατ. ευρώ τον χρόνο μέχρι το 2029 για το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας, ενώ ετοιμάζεται και για μάχη ενώπιον δικαστηρίου.
Ειδικότερα σε ερώτηση δημοσιογράφου για το θέμα ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι ο ίδιος ενημερώθηκε για το θέμα από το πρωτοσέλιδο. «Να σημειώσω ότι για το συγκεκριμένο έργο υπάρχει πλήρης κατανόηση και συμφωνία πλαίσιο ανάμεσα στην ελληνική και την κυπριακή Κυβέρνηση. Να αναφέρω ότι πρόσφατα στη Νέα Υόρκη συμφωνήσαμε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό για το πώς προχωρούμε πολύ συγκεκριμένα και μάλιστα εκδόθηκε και σχετική ανακοίνωση», σημείωσε.
«Αν ο επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ νομίζει ότι με τέτοιες επιστολές ή με πληρωμένες καταχωρίσεις εκβιάζεται η κυπριακή Κυβέρνηση, προφανώς δεν ξέρει με ποιους έχει να κάνει. Η κυπριακή Κυβέρνηση δεν εκβιάζεται από κανέναν επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ και είναι εδώ για να στηρίξει μόνο τα συμφέροντα του κυπριακού λαού. Αυτό είναι το ξεκάθαρο μήνυμα προς τον επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ», τόνισε.
Απαντώντας σε σχόλιο ότι μεγαλομέτοχος του ΑΔΜΗΕ είναι η ελληνική Κυβέρνηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι δεν είναι η ελληνική Κυβέρνηση που αποφασίζει για τις επιστολές που στέλνει ο ΑΔΜΗΕ, και πως με την ελληνική Κυβέρνηση υπάρχει πλαίσιο για το πώς προχωρά το έργο, τις υποχρεώσεις του καθενός και υπάρχει και η πρόσφατη κοινή ανακοίνωση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον ίδιο μετά τη συνάντηση στη Νέα Υόρκη.
Η σύλληψη Μαδούρο από τον Τραμπ, η στάση της Αθήνας, οι βολές του Σαμαρά στον Μητσοτάκη και τα απαρχαιωμένα συστήματα επικοινωνιών στα αεροδρόμια
Τα αναπάντητα ερωτήματα για την πλήρη κατάρρευση του συστήματος στα αεροδρόμια και οι προειδοποιήσεις που δεν εισακούστηκαν
«Η Αμερική πρώτα» του Τραμπ αφορά όλη τη Λ. Αμερική, στοχεύει τη Γροιλανδία και κοιτάει σε Κίνα και Ρωσία
Γιώργος Παπαδάκης: Το «Καλημέρα» που θα μας λείψει
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




