Κύπρος: Τέλος εποχής για «Σταμάτη» και «Γρηγόρη» - Μπήκαν γυναικείες φιγούρες στα φανάρια
Αλλάζουν οι φιγούρες στα φανάρια της Κύπρου και παίρνουν γυναικεία μορφή🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Σε μια πρωτότυπη πρωτοβουλία προχώρησε η Κύπρος, βάζοντας στα φωτεινούς σηματοδότες και γυναικείες φιγούρες προωθώντας την ισότητα ανάμεσα στα δύο φύλλα.
Σταδιακά, ο «Γρηγόρης» και ο «Σταμάτης» αντικαθίστανται με γυναικείες φιγούρες στα φανάρια διάβασης πεζών.
Η πρώτη αλλαγή έγινε σήμερα στα φανάρια της διάβασης πεζών στη λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο και το Κυπριακό Μουσείο στη Λευκωσία. Ο Υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης δήλωσε ότι είναι μια μικρή αλλαγή με μεγάλα μηνύματα.
Από πλευράς της, η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων Τζόζη Χριστοδούλου, ανέφερε ότι η ενέργεια αυτή σηματοδοτεί την υλοποίηση μιας ακόμα δράσης της Εθνικής Στρατηγικής για οριζόντια προώθηση της ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών.
Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, ο Γρηγόρης και ο Σταμάτης θα αντικατασταθούν σε άλλες έξι διαβάσεις πεζών.
Σκληρό «πόκερ» Τραμπ-Ζελένσκι στη Φλόριντα για την ειρήνη στην Ουκρανία - Τα «αγκάθια» και οι «κόκκινες» γραμμές
Σε τροχιά σύγκρουσης οι αγρότες: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους - Σκέψεις για κλείσιμο και των παράδρομων
Μπριζίτ Μπαρντό: «Και ο Θεός έπλασε τη γυναίκα» - H πορεία μιας θρυλικής σταρ
Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν στο OPEN με Άντζελα Δημητρίου και Λευτέρη Πανταζή
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



