Ερντογάν: Προωθεί εαυτόν ως οικοδεσπότη σε ενδεχόμενη συμφωνία Ουκρανίας-Ρωσίας
Επεδίωξε να κατοχυρώσει το ρόλο του μοναδικού ηγέτη που μπορεί να φέρει στο ίδιο τραπέζι τους δύο εμπολέμους🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Η τηλεδιάσκεψη των Ηγετών της Συμμαχίας Εθελοντών για την Ουκρανία προσέφερε στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ένα ακόμη βήμα για να διατυπώσει τη διαχρονική φιλοδοξία της Άγκυρας: να παρουσιάζεται ως ο μοναδικός δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στις δύο εμπόλεμες πλευρές.
Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη των Ηγετών της Συμμαχίας Εθελοντών για την Ουκρανία, όπου συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στον πόλεμο μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.
Με σταθερή αναφορά στη «διπλωματική ικανότητα» της Τουρκίας, ο Ερντογάν επιδίωξε να κατοχυρώσει το ρόλο του μοναδικού ηγέτη που μπορεί να φέρει στο ίδιο τραπέζι τους δύο εμπολέμους.
Σύμφωνα με της δήλωση της τουρκικής προεδρίας μετά την τηλεδιάσκεψη, ο Ερντογάν τόνισε στους άλλους ηγέτες ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις διπλωματικές της προσπάθειες για τη διευκόλυνση των άμεσων επαφών μεταξύ των δύο πλευρών με στόχο την επίτευξη δίκαιης και διαρκούς ειρήνης.
Πρότεινε επίσης την Κωνσταντινούπολη ξανά ως τόπο συνομιλιών. Όπως είπε «οι άμεσες διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας μπορούν να πραγματοποιηθούν στην Κωνσταντινούπολη, καθώς η Τουρκία βρίσκεται σε επαφή και με τα δύο μέρη.
Η καθυστερημένη διάψευση του Μαξίμου για τους Καραμανλή και Σαμαρά, η Βούλτεψη που τάχθηκε υπέρ της επίθεσης στο Ιράν και ο Σάντσεθ που ταλαιπωρεί το ΠΑΣΟΚ
Η ΕΕ δεν θέλει να συρθεί στον πόλεμο… μπορεί όμως να κάνει αλλιώς;
Νέα μέτρα στο τραπέζι μετά την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή: Τι εξετάζει η κυβέρνηση στο πεδίο της οικονομίας
Σε ακρόαση, 17 μήνες μετά, ΟΣΕ και Hellenic Train για τον Προαστιακό που μπήκε στη γραμμή του Μετρό
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




