Κούβα: Καταγγέλλει απόπειρα διείσδυσης τρομοκρατών που επέβαιναν σε ταχύπλοο από τις ΗΠΑ
Αιματηρή συμπλοκή🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Η κυβέρνηση της Κούβας κατήγγειλε χθες Τετάρτη απόπειρα «διείσδυσης» στη χώρα ομάδας ενόπλων με «τρομοκρατικούς σκοπούς» διά θαλάσσης από τις ΗΠΑ, μερικές ώρες μετά τους θανάτους τεσσάρων επιβαινόντων σε ταχύπλοο νηολογημένο στη Φλόριντα κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με την κουβανική ακτοφυλακή στα χωρικά ύδατα της νήσου.
«Αποδείχθηκε ότι το ταχύπλοο που εξουδετερώθηκε, εγγεγραμμένο στο νηογνώμονα της Φλόριντας με αριθμό FL7726SH, μετέφερε δέκα ενόπλους, οι οποίοι, σύμφωνα με τις προκαταρκτικές δηλώσεις των κρατουμένων, είχαν πρόθεση να προχωρήσουν σε διείσδυση με τρομοκρατικούς σκοπούς», ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών της Κούβας σε ανακοίνωσή του.
«Κατασχέθηκαν τουφέκια, πιστόλια, αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί (κοκτέιλ Μολότοφ), αλεξίσφαιρα γιλέκα, διόπτρες και στολές παραλλαγής», σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Οι απαξιωτικές ατάκες της κυβέρνησης για τον Σαμαρά, το μένος του Μαξίμου για τον Δένδια και τα ηχηρά «αδειάσματα» του Άδωνι από κορυφαίους «γαλάζιους»
Σε οριακή κατάσταση ο Έβρος: Πάνω από 150.000 στρέμματα πλημμύρισαν - Στα επτά μέτρα η στάθμη του νερού
Γεωργιάδης στο ethnos.gr: Έρχεται εφαρμογή στο κινητό για να εντοπίζουμε τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ
Πώς απαντά η κυβέρνηση στην πίεση από τα δεξιά
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




