Φλόριντα: Εκτελέστηκε 54χρονος που είχε απαγάγει, βιάσει και δολοφονήσει 21χρονη μητέρα
Ο Μάικλ Κινγκ είχε καταδικαστεί σε θάνατο το 2009 για τον φόνο της Ντενίζ Λι, την οποία είχε απαγάγει από το σπίτι της🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Ένας 54χρονος, στον οποίο είχε επιβληθεί η εσχάτη των ποινών επειδή είχε απαγάγει, βιάσει και σκοτώσει νεαρή μητέρα το 2008 εκτελέστηκε με θανατηφόρες χημικές ουσίες χθες Τρίτη το απόγευμα στη Φλόριντα των ΗΠΑ.
Ο Μάικλ Κινγκ είχε καταδικαστεί σε θάνατο το 2009 για τον φόνο της Ντενίζ Λι, 21 ετών, την οποία είχε απαγάγει από το σπίτι της στο Νορθ Πορτ.
Τα δυο μικρά παιδιά του θύματος, δυο ετών και έξι μηνών όταν διαπράχθηκε η απαγωγή και ο φόνος της μητέρας τους, δεν είχαν τραυματιστεί.
Η υπηρεσία φυλακών στη Φλόριντα ανακοίνωσε ότι ο θάνατος του Μάικλ Κινγκ διαπιστώθηκε στις 18:13 τοπική ώρα στη φυλακή Ρέιφορντ.
⚖️FLORIDA EXECUTION ⚖️6:00PM ET March 17, 2026
— American Crime Stories (@AmericanCrime01) March 17, 2026
Michael King scheduled to be executed for the 2008 kidnapping, rape, and murder of 21-year-old Denise Amber Lee.
Amber Called 911 for Help. Her case exposed major failures in the 911 system and led to statewide reforms. pic.twitter.com/tGdrBp2n7m
Η 7η εκτέλεση μέσα στο 2026
Πρόκειται για την έβδομη εκτέλεση στη χώρα από την αρχή της χρονιάς. Τέσσερις έγιναν στη Φλόριντα, δυο στο Τέξας και μια στην Οκλαχόμα. Όλες έγιναν με ενέσιμες θανατηφόρες χημικές ουσίες.
Την περασμένη χρονιά στις ΗΠΑ έγιναν 47 εκτελέσεις· ο αριθμός ήταν υπερδιπλάσιος σε σύγκριση με τις περίπου είκοσι τον χρόνο κατά μέσον όρο την τελευταία δεκαετία και ο υψηλότερος μετά τις 52 το 2009. Οι περισσότερες έγιναν στη Φλόριντα (19).
Μαραζώνει το ΕΣΥ: Μαζικές αποχωρήσεις τα τελευταία 2 χρόνια - 20.000 κενά σε οργανικές θέσεις
Τα μηνύματα Μητσοτάκη για οικονομία, ενέργεια και Στενά του Ορμούζ - Αύριο η συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών
Πώς η παραίτηση Κεντ γίνεται τροχοπέδη για τον Τραμπ ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών
Η ακρίβεια που μεταδίδεται παντού και στα πάντα, η δικαστική κίνηση που «ψήνει» ο Σαμαράς για τις υποκλοπές και η άγρια κόντρα μεταξύ Δούκα και Χριστοδουλάκη
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




