Επίσημο διάβημα της Κίνας στις ΗΠΑ για τη Huawei
Βαθαίνει η κρίση ανάμεσα στις δύο χώρες🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Η Κίνα προέβη σε «επίσημη διαμαρτυρία» προς την Ουάσινγκτον σε σχέση με τη μεταχείριση της Huawei, της δεύτερης στον κόσμο στην παραγωγή έξυπνων τηλεφώνων (smartphones), η οποία έχει τεθεί στη μαύρη λίστα στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου.
Η κινεζική εταιρεία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, για την οποία υπάρχουν υποψίες κατασκοπείας για λογαριασμό του Πεκίνου, τέθηκε πρόσφατα από την κυβέρνηση Τραμπ σε μια λίστα υπόπτων εταιριών στις οποίες απαγορεύεται η πώληση τεχνολογικού εξοπλισμού.
Ανακοινώνοντας πως το Πεκίνο διαμαρτυρήθηκε εναντίον αυτού του μέτρου, ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου Γκάο Φενγκ δήλωσε πως το Πεκίνο έχει τα μέσα «να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τα νόμιμα συμφέροντα των κινεζικών επιχειρήσεων».
«Σε ό,τι αφορά την ενόχληση των Ηνωμένων Πολιτειών, η καλύτερη απάντηση των κινεζικών επιχειρήσεων είναι να συνεχίσουν να μεγεθύνονται» δήλωσε στους δημοσιογράφους.
Μετά την ανακοίνωση των αμερικανικών μέτρων, η Google ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί πλέον να πωλεί στη Huawei το σύστημά της επεξεργασίας Android, που εφοδιάζει κυρίως τα έξυπνα τηλέφωνα της Huawei, επιφέροντας ένα δυνητικά πολύ ισχυρό πλήγμα στον κινεζικό όμιλο.
Οργή συγγενών για το φιάσκο στη δίκη των Τεμπών - Οι εικόνες ντροπής και το χρονικό της πρώτης ημέρας
Πότε ξεκινούν οι πρώτες πληρωμές για το Fuel Pass 2026 - Ποιοι οδηγοί είναι διπλά κερδισμένοι
Η σοκαριστική στιγμή της σύγκρουσης του αεροσκάφους της Air Canada Express με το πυροσβεστικό όχημα στη Νέα Υόρκη
Φρίκη με youtuber που δολοφόνησε την έγκυο σύντροφό του και έστησε ψεύτικο livestream για άλλοθι
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



