Αντρέι Μασλόβ: Η ιδέα της «Μεγάλης Αλβανίας» υπονομεύει την εμπιστοσύνη στα Βαλκάνια
Οι δηλώσεις του Ρώσου πρέσβη στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοβ αναφορικά με τις ελληνορωσικές σχέσεις🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

«Μια διεθνής δύναμη δεν θέλει να χάσει ούτε ένα κομμάτι της τουρκικής αγοράς εξοπλισμών, όπου πάντα είχε κυρίαρχη θέση. Γι’ αυτό θέτουν την Άγκυρα προ ενός διλήμματος το οποίο έχει ως εξής: είτε τους πυραύλους S-400, είτε και Patriot και F-35. Τι είναι καλύτερο για την Ελλάδα;».
Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο Ρώσος πρέσβης στην Ελλάδα Αντρέι Μασλόβ. «Σύμφωνα με τον Έλληνα ΥΠΕΞ κ. Γιώργο Κατρούγκαλο, οι ισορροπίες στο Αιγαίο δε αλλάζουν από τους S-400, αλλά μόνο από τον συνδυασμό της σύγχρονης αεράμυνας με τα F-35» πρόσθεσε ο κ. Μασλόβ.
«Επιδιώκουμε τη σύσφιξη της συνεργασίας μας με την Ελλάδα στον στρατιωτικό-τεχνικό τομέα στο βαθμό που η ίδια το επιθυμεί» επεσήμανε ο Ρώσος πρέσβης.
Για τον αγωγό Turkish stream
Η απόφαση για την ευρωπαϊκή όδευση δεν έχει ληφθεί ακόμα. Όλα εξαρτώνται από τα μέλη της ΕΕ. Εάν ενδιαφέρονται, πρέπει να πάρουν τις αποφάσεις τους. Οι ισχυρισμοί περί ανάγκης «απεξάρτησης» της Ευρώπης από το ρωσικό αέριο δεν είναι τίποτε παρά μόνο προσπάθειες ανέντιμου ανταγωνισμού από τις ΗΠΑ. Ασκούν πιέσεις, ώστε να αναγκάσουν τις χώρες της ΕΕ να αγοράζουν ακριβότερο φυσικό αέριο. Οι πωλήσεις του ρωσικού LNG, από την περιοχή Γιαμάλ, συνέχεια διευρύνονται. Τον Φεβρουάριο το πρώτο φορτίο από το Yamal LNG έφτασε και στην ελληνική Ρεβυθούσα. Οι προμήθειες ρωσικού αερίου στην Ευρώπη αυξάνονται, επειδή η τιμή του είναι συμφέρουσα. Το 2018 οι ελληνικές εισαγωγές ρωσικού αερίου αυξήθηκαν πάνω από 12%. Συνολικά καλύψαμε τις ανάγκες της Ελλάδας κατά άνω των 65%» τόνισε ο κ. Μασλόβ.
Για τη Μεγάλη Αλβανία
«Η ιδέα της «Μεγάλης Αλβανίας» υπονομεύει την εμπιστοσύνη στα Βαλκάνια. Δυστυχώς, οι δυτικές χώρες εξακολουθούν να προσποιούνται σαν να μην αντιλαμβάνονται τα σχέδια της «Μεγάλης Αλβανίας» κατέληξε ο Ρώσος πρέσβης στην Ελλάδα.
Σε δυο φάσεις η κακοκαιρία: Βροχές, 8 μποφόρ και πτώση της θερμοκρασίας - Οι περιοχές που θα βρεθούν στο επίκεντρο
Ο Νετανιάχου, το Κογκρέσο και οι δύο εκλογικές αναμετρήσεις που θα έχουν συνέπειες για όλο τον πλανήτη
Χωριάτικο: Το χρυσό κόλπο με τις 25 παραλίες - φιλέτα στη Ρόδο - Έκαναν προσφορά 600.000 ευρώ και δεν πλήρωναν ποτέ
«Χρειάζομαι λίγη ηρεμία»: Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στην πρώτη ανάρτηση μετά το εξιτήριο από το νοσοκομείο
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



