ICE: Αποχωρεί ο επικεφαλής της βάρβαρης υπηρεσίας του Τραμπ - «Εξαίρετος ηγέτης»
Ο Τοντ Λάιονς υπήρξε «εξαίρετος ηγέτης της ICE», ανέφερε ο Μαρκγουέιν Μάλιν🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Ο υπηρεσιακός διευθυντής της αμερικανικής αστυνομίας μετανάστευσης (ICE), Τοντ Λάιονς, θα αποχωρήσει από την ηγεσία της υπηρεσίας -που χαρακτηρίζεται ο ένοπλος βραχίονας της αντιμεταναστευτικής πολιτικής του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ-, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη (17/4) ο νέος υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας.
Ο Τοντ Λάιονς υπήρξε «εξαίρετος ηγέτης της ICE», ανέφερε ο Μαρκγουέιν Μάλιν μέσω X, ευχόμενος «καλή τύχη στην επόμενη ευκαιρία στην καριέρα του στον ιδιωτικό τομέα».
Διευκρίνισε ότι ο Λάιονς θα ολοκληρώσει τη θητεία του στη θέση την 31η Μαΐου.
Άγνωστος ο λόγος αποχώρησης
Ο Τοντ Λάιονς διορίστηκε υπηρεσιακός επικεφαλής της ICE από τον Ντόναλντ Τραμπ τον Μάρτιο του 2025.
Ο υπουργός Μάλιν, στον θώκο του μόλις μερικές εβδομάδες, μετά την αποπομπή της προκατόχου του Κρίστι Νόεμ, δεν εξήγησε τον λόγο της αποχώρησης, ούτε διευκρίνισε ποιος θα διαδεχθεί τον Λάιονς.
Η ομοσπονδιακή αστυνομική υπηρεσία ανέλαβε να διεξαγάγει την εκστρατεία πάταξης της μετανάστευσης που ήθελε ο ρεπουμπλικάνος αρχηγός του κράτους.
Οι μέθοδοι που εφαρμόζει χαρακτηρίζονται βάρβαρες. Οι θάνατοι στη Μινεάπολη δυο αμερικανών πολιτών που συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις κατά της αντιμεταναστευτικής εκστρατείας, της Ρενέ Γκουντ και του Άλεξ Πρέτι, από σφαίρες ομοσπονδιακών αστυνομικών, τον Ιανουάριο, προκάλεσαν κατακραυγή και έντονες συναισθηματικές αντιδράσεις στις ΗΠΑ.
«Είμαστε μακρυά από μια συμφωνία»: Παραμένουν κλειστά τα Στενά του Ορμούζ - Υπό πυρά τα πλοία
«Θα εμπλακούν και άλλα πρόσωπα» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας της 19χρονης Μυρτώς
Μητσοτάκης: «Δεν μπορώ να σιωπήσω μπροστά στην κανονικοποίηση της τοξικότητας»
Ενεργειακό σοκ λόγω πολέμου στη Μέση Ανατολή: Πώς επέφερε απώλειες αξίας 50 δισ. δολαρίων
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




