Βρετανία: Αναχαίτισε ρωσικό πετρελαιοφόρο του «σκιώδους στόλου» στη Μάγχη
Η παρέμβαση έγινε την ώρα που το σκάφος επιχειρούσε να περάσει από το κανάλι της Μάγχης - Το πλοίο θα παραμείνει υπό κράτηση🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Σε μια συντονισμένη επιχείρηση, οι ένοπλες δυνάμεις της Βρετανίας ακινητοποίησαν την Κυριακή (14/6) ένα πετρελαιοφόρο, το οποίο φέρεται να είναι ενταγμένο στον «σκιώδη στόλο» της Ρωσίας. Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, η παρέμβαση έγινε την ώρα που το σκάφος επιχειρούσε να περάσει από το κανάλι της Μάγχης.
Στο συγκεκριμένο δεξαμενόπλοιο, το οποίο ονομάζεται SMYRTOS, πραγματοποίησαν έφοδο δυνάμεις των Βασιλικών Πεζοναυτών (Royal Marines) σε συνεργασία με εξειδικευμένους πράκτορες της Εθνικής Υπηρεσίας Εγκλήματος (NCA).
Οι βρετανικές αρχές ξεκαθάρισαν ότι το πλοίο έχει τεθεί υπό κράτηση και θα παραμείνει αγκυροβολημένο στα ανοιχτά της νότιας Αγγλίας για όσο διάστημα διαρκέσουν οι σχετικές έρευνες. Από την πλευρά του, το υπουργείο Άμυνας διευκρίνισε πως η όλη επιχείρηση έλαβε χώρα εντός των βρετανικών χωρικών υδάτων, ακολουθώντας πιστά όλες τις προβλεπόμενες εθνικές και διεθνείς νομικές διαδικασίες.
Despite Putin’s best efforts to evade sanctions, we will not let him get away with it. pic.twitter.com/IIW3Cv2ENQ
— Keir Starmer (@Keir_Starmer) June 14, 2026
«Ακόμη ένα πλήγμα κατά της Ρωσίας»
Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Κιρ Στάρμερ, δήλωσε ότι ο ίδιος έδωσε την εντολή για την επιχείρηση.
«Η επιτυχής αυτή επιχείρηση αποτελεί ακόμη ένα πλήγμα κατά της Ρωσίας και υπενθυμίζει σε όσους συμβάλλουν στη χρηματοδότηση του πολέμου του Πούτιν στην Ουκρανία ότι δεν θα τους επιτρέψουμε να κρύβονται», ανέφερε ο Στάρμερ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X.
Ο λεγόμενος «σκιώδης στόλος» αποτελείται από δεξαμενόπλοια που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά ρωσικού πετρελαίου, συχνά παρακάμπτοντας ή αποφεύγοντας τις δυτικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Η γενιά που άλλαξε τις drag νύχτες στην Ελλάδα
Μια ανάσα από την υπογραφή; Στην Τεχεράνη διαπραγματευτές του Κατάρ για τη συμφωνία
Μητσοτάκης: Η μάχη με τη διαφθορά δεν κερδίζεται με ευχολόγια - Δεν υπάρχουν άβατα, ούτε ανέγγιχτοι
Άγριο έγκλημα στα Εξάρχεια: Ψάχνουν τις κάμερες οι αστυνομικοί - Τούρκος το 35χρονο θύμα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



