Σοκ στο Μίσιγκαν: 7χρονος έφτασε τα 115 κιλά και πέθανε από παχυσαρκία
Οι γονείς του κατηγορούνται ότι του έδιναν μόνο σνακς🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Γονείς κατηγορούνται για τη δολοφονία του παχύσαρκου 7χρονου γιου τους καθώς άφηναν το παιδί να καταναλώνει σταθερά και καθημερινά «πρόχειρο και ανθιυγεινό» φαγητό με το βάρος του να αυξάνεται σε λίγοτερο από δυο χρόνια πάνω από 68 κιλά.
«Είναι προφανές ότι οι γονείς τάιζαν το παιδί με εντελώς ακατάλληλο τρόπο, για να το θέσω ήπια», δήλωσε τη Δευτέρα ο εισαγγελέας της κομητείας Τζενεσί, Ντέιβιντ Λέιτον.
Οι δύο γονείς κατηγορήθηκαν για ανθρωποκτονία δευτέρου βαθμού, βασανισμό και κακοποίηση ανηλίκου.
«Δεν λάμβανε τη διατροφή που είχε ανάγκη», ανέφερε ο Λέιτον για τον μικρό Κάσπερ Ο’Μπράιεν, ο οποίος ζύγιζε 115 κιλά όταν πέθανε μέσα στο σπίτι της οικογένειάς του στο Μίσιγκαν τον περασμένο Νοέμβριο.
Συστηματική παραμέληση
Η κακή διατροφή, ωστόσο, δεν ήταν το μοναδικό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε το παιδί. Ο Κάσπερ δεν μιλούσε, ήταν κατάκοιτος και υπέφερε από κατακλίσεις και διάφορα δερματικά εξανθήματα, σύμφωνα με τον Λέιτον.
Ο 7χρονος πέθανε στις 4 Νοεμβρίου 2025 από διατατική μυοκαρδιοπάθεια. Στην έκθεση αναφέρεται ότι το υπερβολικό βάρος του παιδιού αποτέλεσε επιβαρυντικό παράγοντα για τον θάνατό του.
Οι σοκαριστικές καταγγελίες αποτελούν το τελευταίο στοιχείο σε αυτό που οι Αρχές χαρακτηρίζουν ως ένα μοτίβο συστηματικής παραμέλησης από τους γονείς του, Ντέιμιεν Ο’Μπράιεν και Τζέσικα Ο’Μπράιεν.
Οι Αρχές υποστηρίζουν επίσης ότι το σπίτι της οικογένειας ήταν γεμάτο σκουπίδια και ότι ο Κάσπερ δεν πήγαινε σχολείο, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, η οποία επικαλείται πληροφορίες της αστυνομίας και των Υπηρεσιών Προστασίας Ανηλίκων.
«Πρόκειται για μια εξαιρετικά θλιβερή και τραγική υπόθεση», δήλωσε ο εισαγγελέας. «Είμαι εισαγγελέας εδώ και 22 χρόνια και πίστευα ότι τα είχα δει όλα, αλλά δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο».
«Πνίγεται» στα πλαστικά η Ελλάδα που ψηφίζει νόμους αλλά δεν τους εφαρμόζει - Η στρατηγική του WWF για τη ρύπανση
Στη δίνη της οικονομικής ανισότητας: Πώς το χρηματιστηριακό «ράλι» βαθαίνει το χάσμα του πλούτου
Τα σενάρια αποστασίας στο ΠΑΣΟΚ, η παγωνιά στο Μαξίμου για Αβραμόπουλο και το ευρωπαϊκό πάρτι των servicers
Γιατί ο Μητσοτάκης μιλά για τη «σιωπηλή πλειοψηφία»: Σε ποιους απευθύνεται
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




