MenuClose
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on TwitterFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
youtubefacebooktwitterinstagram
Τελευταία Νέα
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
  • Videos
BREAKING NEWS:
Εβδομάδα απολογιών για την τραγωδία στα Τέμπη: Ποια πρόσωπα θα κληθούν από τον ανακριτή - Τι θα γίνει με τα δρομολόγια των τρένωνΟ Πρόεδρος του Middle East Forum στο OPEN για τις τουρκικές εκλογές: «Ο Ερντογάν μπορεί να νοθεύσει τις εκλογές»Λαγονήσι: Αναζητείται το μαύρο τζιπ των δραστών που επιτέθηκαν στους ανήλικους- «Δεν τον είχαμε ξαναδεί»Τσίπρας από Τήλο: «Σε αυτή τη μικρή κοινωνία είδα ένα έμπρακτο δείγμα της Ελλάδας που θέλουμε»
Homepage |   Κόσμος   |   22.10.2018 16:46
Newsroom
Newsroom
Το κυκλοφοριακό κομφούζιο δεν είναι κάτι άγνωστο για την Κίνα.

Έτοιμη η μεγαλύτερη θαλάσσια γέφυρα στον κόσμο

επόμενο άρθροnext-article
Η πιο μεγάλη υπόγεια γέφυρα παγκοσμίως (AP Photo/Andy Wong)
Η πιο μεγάλη υπόγεια γέφυρα παγκοσμίως (AP Photo/Andy Wong)

Εκατομμύρια άνθρωποι, ιδιαίτερα κατά τις επίσημες αργίες, ταξιδεύουν σε όλη τη χώρα για να δουν την οικογένειά τους. Και γι' αυτό οι Κινέζοι αναζήτησαν λύσεις για να μειώσουν το μποτιλιάρισμα. 

 

«Ήμασταν κολλημένοι στην κίνηση για περισσότερο από 15 ώρες στην τελευταία αργία της Εθνικής Ημέρας», δήλωσε ο οδηγός λεωφορείου Σου Χουιπίνγκ, συνομιλώντας με τον συνάδελφό του Λι Τζιγκουάνγκ. «Ναι, πολλά αυτοκίνητα και λεωφορεία και τρομερή κίνηση», συμφώνησε ο Λι. «Εάν είχα την ευκαιρία, σίγουρα θα πήγαινα από τη γέφυρα», δήλωσε ο Σου.

Η πιο μεγάλη υπόγεια γέφυρα στον κόσμο

Η γέφυρα, στην οποία αναφέρεται ο Σου θα γίνει σύντομα πραγματικότητα. Πρόκειται για μια γέφυρα μήκους 55 χιλιομέτρων που συνδέει το Χονγκ Κονγκ με το Τζουχάι και το Μακάο, ένα γιγαντιαίο έργο, που κατασκευάστηκε πάνω από το νερό στο Δέλτα του ποταμού Περλ στη νότια Κίνα και αναμένεται να παραδοθεί στην κυκλοφορία στις 24 Οκτωβρίου. 

Η συγκεκριμένη γέφυρα συνδέει τρεις περιοχές, την καθεμία με το δικό της κοινωνικό σύστημα, οικονομική δομή και γλώσσα. Ο Σου και ο Λι είναι από δύο από αυτές τις περιοχές: Ο Σου από την Γκουανγκντόνγκ και ο Λι από το Χονγκ Κονγκ. Εργάζονται για την ίδια εταιρεία ταξιδίων εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια.

«Όταν ξεκίνησα το 1997, δεν υπήρχε γέφυρα ούτε αυτοκινητόδρομος», δήλωσε ο Σου. «Χρειάζονταν περισσότερες από τέσσερις ώρες για να πάει κανείς από το Τζιανγκμέν στο Χονγκ Κονγκ». Και ο Λι θυμάται τις δυσκολίες του παρελθόντος. «Έπρεπε να πάρουμε το καράβι και εκτός αυτού υπήρχαν πολύ λιγότερα λεωφορεία και αυτοκίνητα τότε».

Το γεγονός ότι είναι τόσο σημαντικές οι υποδομές γι' αυτή τη σχετικά μικρή αλλά ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη περιοχή κάθε άλλο παρά έκπληξη προκαλεί. 

Γνωστή ως Περιοχή του Μεγάλου Κόλπου περιλαμβάνει το Χονγκ Κονγκ, το Μακάο και εννέα πόλεις στη Γκουάνγκντονγκ. Εκεί ζουν περισσότεροι άνθρωποι από τον συνολικό πληθυσμό του Ηνωμένου Βασιλείου, βρίσκονται τρία από τα μεγαλύτερα λιμάνια εμπορευματοκιβωτίων του κόσμου ενώ το ΑΕΠ της είναι μεγαλύτερο από αυτό της Αυστραλίας.

 

Η γέφυρα θα περιορίσει τη διάρκεια της διαδρομής από το Τζουχάι στο Χονγκ Κονγκ από τρεις ώρες σε μόλις 30 λεπτά, αλλά αυτό είναι ένα μόνο κομμάτι του παζλ. Το Χονγκ Κονγκ θα συνδεθεί με τρένο υψηλής ταχύτητας με το δίκτυο της ηπειρωτικής χώρας ενώ μια σειρά από έργα υποδομών βρίσκονται υπό κατασκευή στο Δέλτα του ποταμού Περλ.

Η ίδια η γέφυρα είναι ένα κολοσσιαίο δημιούργημα. Η ποσότητα του χάλυβα, από τον οποίο είναι κατασκευασμένη, αρκεί για την ανέγερση 60 Πύργων του Άιφελ, ενώ το τσιμέντο που έχει χρησιμοποιηθεί, φθάνει για να οικοδομηθούν 22 ουρανοξύστες Chrysler. 

Η νέα γέφυρα μπορεί να αντέξει σεισμούς μεγέθους 8 βαθμών και σούπερ τυφώνες ενώ έχει χτιστεί για να αντέξει έναν αιώνα λειτουργίας. Σύμφωνα με τον αρμόδιο φορέα για τη λειτουργία του έργου, η γέφυρα Χονγκ Κονγκ-Τζουχάι-Μακάο, η μακρύτερη θαλάσσια γέφυρα στον κόσμο, η κατασκευή της οποίας ξεκίνησε στις 15 Δεκεμβρίου του 2009, θα ανοίξει επισήμως στις 9 το πρωί (τοπική ώρα) της Τετάρτης, 24 Οκτωβρίου.

επόμενο άρθροRead next Article
#TAGS
  • Κίνα
  • γέφυρα
Ανακάλυψε την φθηνότερη ασφάλεια για το αυτοκινητό σου εύκολα και γρήγορα!Gowise.gr. Κάνε σύγκριση σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες
Ethnos on Google News
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.grRegister on Ethnos at Google News
ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΑΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 24.03.2023 07:32
Ρεύμα: Στα 15 ευρώ ανά μεγαβατώρα η επιδότηση τον Απρίλιο
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 24.03.2023 03:30
Συντάξεις: Μπαράζ πληρωμών και «μπόνους» την επόμενη εβδομάδα - Ποιοι πάνε ταμείο
MENSHOUSE
Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999
MENSHOUSE
Δεν ήθελε να μάθουν ούτε το θάνατο του: Ο σπουδαίος ηθοποιός που αρνήθηκε λυσσαλέα τη δημοσιότητα έφυγε όσο αθόρυβα έζησε (Vid)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

01
26-03-2023 19:20
Η παγκόσμια κοινότητα προσπαθεί να διαβάσει τα ψιλά γράμματα των κινήσεων του Πούτιν - Γιατί κλιμακώνει τώρα τις απειλές και τρομάζει την Ευρώπη
02
26.03.2023 07:55
Με «όπλο» μια παραμάνα: Οι γυναίκες στην Ινδία μάχονται κατά της σεξουαλικής κακοποίησης με ό,τι διαθέτουν
03
26.03.2023 18:11
Ρωσία: Τεράστια έκρηξη δημιούργησε κρατήρα στην πόλη Κιρεγέφσκι - Όλα δείχνουν ότι ήταν drone - Τραυματίστηκαν παιδιά
04
26.03.2023 16:24
Σπάνιο ζώο προβληματίζει τους επιστήμονες: Γιατί έφυγε από την περιοχή που ζούσε τα τελευταία 30 χρόνια;
05
26.03.2023 19:33
Φρικτό: Διαμέλισαν καρχαρία που ξεβράστηκε σε ακτή της Βρετανίας - Άνηκε σε προστατευόμενο είδος

POPULAR VIDEOS

Κεντρικό δελτίο 26/03/2023
Κεντρικό... | 26.03.2023 20:06
Κεντρικό δελτίο 26/03/2023
Αθλητικό δελτίο 26/03/2023
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ | 26.03.2023 19:58
Αθλητικό δελτίο 26/03/2023
Αρκιοί: Ο μοναδικός μαθητής του νησιού δεν ήταν μόνος στην παρέλαση
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 26.03.2023 14:18
Αρκιοί: Ο μοναδικός μαθητής του νησιού δεν ήταν μόνος στην παρέλαση
Κόντρα δίχως τέλος για το δάνειο του Παπαθανάση
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 26.03.2023 19:30
Κόντρα δίχως τέλος για το δάνειο του Παπαθανάση
Στα «μαχαίρια» το Ρωσικό Υπ. Άμυνας με την ομάδα Βάγκνερ
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 25.03.2023 20:50
Στα «μαχαίρια» το Ρωσικό Υπ. Άμυνας με την ομάδα Βάγκνερ