Σαλβίνι: Είμαι σίγουρος ότι ο εκατομμυριούχος Γκιρ θα πάρει τους μετανάστες σπίτι του, όχι;
Χρησιμοποιώντας το «επιχείρημα» των απανταχού υποστηρικτών των κλειστών συνόρων, ο Σαλβίνι καλεί τον ηθοποιό να πάρει 180 μετανάστες σπίτι του🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Τη δική του απάντηση αποφάσισε να δώσει ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, στον Αμερικανό ηθοποιό Ρίτσαρντ Γκιρ ο οποίος πριν από δύο ημέρες βρέθηκε στο πλοίο «Ocean Viking» της ΜΚΟ «Open Arms», όπου βρίσκονται αποκλεισμένοι περίπου 85 μετανάστες, φέρνοντας μαζί του τρόφιμα και νερό.
Παράλληλα, ο ηθοποιός έδωσε το παρών και σε συνέντευξη Τύπου της ΜΚΟ στη Λαμπεντούζα, ώστε να απευθύνει έκκληση για να μπορέσει το πλοίο να προσδέσει σε κάποιο λιμάνι.

Χρησιμοποιώντας το «επιχείρημα» των απανταχού υποστηρικτών των κλειστών συνόρων, ο Σαλβίνι ανέβασε μια φωτογραφία του διάσημου ηθοποιού στο πλοίο, γράφοντας: «Δεδομένου ότι οι φίλοι του της ΜΚΟ έχουν 180 μετανάστες στο πλοίο, είμαι σίγουρος ότι ο γενναιόδωρος εκατομμυριούχος θα τους φιλοξενήσει όλους στις βίλες του. Κάνω λάθος;».

Το πλοίο βρίσκεται αγκυροβολημένο κοντά στη Λαμπεντούζα, με τον Σαλβίνι να αρνείται να δώσει άδεια να εισέλθει σε ιταλικά ύδατα, παρά το δικαίωμα των προσφύγων να δέσουν σε ασφαλές λιμάνι και να ζητήσουν άσυλο στην Ευρώπη, εφόσον διασώθηκαν σε διεθνή ύδατα.
Συνελήφθησαν οι δράστες της ληστείας στην Κάτω Τιθορέα - 8 άτομα στη ΓΑΔΑ
Τα ερωτήματα για τη διετή παράταση της θητείας των Ευρωπαίων εισαγγελέων και το παράδοξο
Σοβαρό ατύχημα παίχτη του Survivor: Αναστέλλεται η τηλεοπτική μετάδοση - Η ανακοίνωση του ΣΚΑΪ
Συγκλονιστικό βίντεο: Νήπιο πέφτει από μπαλκόνι - Ο πατέρας του το άφησε μόνο για να πάει για τσιγάρα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



