Το σύμφωνο ανάπτυξης που προτείνει η Γαλλία για την Ευρωζώνη
«Είναι πραγματικά ώρα να αποφασίσουμε και να έχουμε περισσότερες επενδύσεις, περισσότερη ανάπτυξη»🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Η Γαλλία πρότεινε σήμερα ένα «σύμφωνο ανάπτυξης» για την οικονομία της Ευρωζώνης, μία ημέρα αφού η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κάλεσε τις κυβερνήσεις να χρησιμοποιήσουν τη δημοσιονομική πολιτική σε συνδυασμό με το νεότερο πακέτο μέτρων στήριξης της οικονομίας που ανακοίνωσε η τράπεζα για να τονώσουν την ανάπτυξη.
Προσερχόμενος στις διήμερες ανεπίσημες συνομιλίες των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στο Ελσίνκι, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς αρνήθηκε να σχολιάσει την έκκληση της ΕΚΤ, αλλά ο Γάλλος ομόλογός του Μπρουνό Λεμέρ δήλωσε ότι θα παρουσιάσει μια πρόταση για ένα «σύμφωνο ανάπτυξης».
«Δεν θα πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι με το επίπεδο ανάπτυξης στην ευρωζώνη», δήλωσε ο Λεμέρ σε δημοσιογράφους. «Θα ήθελα να θυμίσω σήμερα το πρωί τη γαλλική πρόταση για ένα Σύμφωνο Ανάπτυξης που βασίζεται σε τρεις πυλώνες: περισσότερες επενδύσεις από χώρες που έχουν το απαραίτητο δημοσιονομικό περιθώριο να επενδύσουν, περισσότερες μεταρρυθμίσεις από χώρες που στερούνται παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας και η ανάγκη να μειωθεί το επίπεδο δημοσίων δαπανών και δημόσιου χρέους».
«Είναι πραγματικά ώρα να αποφασίσουμε και να έχουμε περισσότερες επενδύσεις, περισσότερη ανάπτυξη», δήλωσε ο Λεμέρ.
Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και επίτροπος αρμόδιος για την οικονομία και τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες Βάλντις Ντομπρόβσκις δήλωσε ότι οι υπουργοί θα συζητήσουν πώς να τροποποιήσουν τις κρατικές δαπάνες προκειμένου να δημιουργηθεί μεγαλύτερο περιθώριο για επενδύσεις. Οι υπουργοί αναμένεται επίσης να συζητήσουν την επανεξέταση των δημοσιονομικών κανόνων της ΕΕ στις συναντήσεις τους στο Ελσίνκι σήμερα και αύριο.
Τη στήριξή του εξέφρασε και ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών Έντουαρτ Μίλερ. «Η οικονομία αποδυναμώνεται. Στόχος είναι να ενισχύσουμε τις επενδύσεις και επίσης να ενδυναμώσουμε την κεφαλαιαγορά», δήλωσε.
Ένταση και χημικά στην Πάτρα: Μπλόκο της ΕΛ.ΑΣ. στη γέφυρα του Ρίου – Έκοψαν την κυκλοφορία με κλούβες
Κρεμλίνο: Οι θέσεις του Τραμπ για το Ουκρανικό συμπίπτουν με τις δικές μας
Απίστευτο περιστατικό στην Αμαλιάδα: Μαθητής γυμνασίου εκβίαζε 12χρονο συμμαθητή του – Του απέσπασε πάνω από 8.000 ευρώ
Συναγερμός σε Ελλάδα και Ευρώπη: Δότης σπέρματος με καρκινικό γονίδιο έγινε πατέρας τουλάχιστον 197 παιδιών
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



