Γιαβούζ: Τη Δευτέρα ξεκινά γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ
Ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, με μήνυμά του στο Τwitter, αναφέρει ότι η περιοχή στην οποία θα πραγματοποιήσει γεώτρηση το «Γιαβούζ» αποτελεί τουρκική υφαλοκρηπίδα🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου ξεκινά τo «Γιαβούζ» γεώτρηση νότια της Κύπρου, σύμφωνα με τον αναπληρωτή διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Διμερών Πολιτικών Υποθέσεων και Ναυτιλίας-Αεροπορίας-Συνόρων, πρέσβη Τσαγατάι Ερτζίγιες.
Ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, με μήνυμά του στο Τwitter, αναφέρει ότι η περιοχή στην οποία θα πραγματοποιήσει γεώτρηση το «Γιαβούζ» αποτελεί τουρκική υφαλοκρηπίδα που έχει καταγραφεί στα Ηνωμένα Έθνη. Η γεώτρηση θα πραγματοποιηθεί βάσει άδειας που παραχώρησε η τουρκική κυβέρνηση στην κρατική Εταιρεία Πετρελαίου (TPAO) το 2012.
Η περιοχή, την οποία έχει δεσμεύσει η Άγκυρα για γεώτρηση μέχρι τον Ιανουάριο 2020, είναι εντός του τεμαχίου 7 της κυπριακής ΑΟΖ. Ο Τσαγατάι Ερτζίγιες προσθέτει ότι η Τουρκία δεν αναγνωρίζει τα θαλάσσια σύνορα της Κυπριακής Δημοκρατίας, «παρά τις προσπάθειές της να τα παρουσιάσει ως ευρωπαϊκά ύδατα ή σύνορα, γεγονός που αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί από το 2003 τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων».
Χτυπήθηκε από πύραυλο ελληνόκτητο πλοίο με 10 Έλληνες ναυτικούς ανοιχτά του Νοβοροσίσκ
Σιδηρόδρομος: Με 710 «μπλοκάκια» θα λειτουργήσει και φέτος - Το... λίγο ΑΣΕΠ φέρνει μεγαλύτερες καθυστερήσεις
Βομβαρδίστε με υπερβολή, ο φόβος είναι το ισχυρότερο όπλο, αλλά… Γιατί όσοι ζήσαμε τη 10ετία του ’80 δεν τρομάζουμε πια
«Σάπιο αβγό και αποχέτευση»: Γειτονιά της Νέας Υόρκης έχει μια... περίεργη μπόχα εδώ και μήνες και κανείς δεν ξέρει τι είναι
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




