• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Εκνευρισμός για το retweet Λαζαρίδη: «Σεξιστική επίθεση και ηλικιακός ρατσισμός απέναντι στην κα Μπακογιάννη»«Εγκάρδια» επικοινωνία Σαρίφ - Πεζεσκιάν: Αβεβαιότητα για νέο γύρο διαπραγματεύσεωνΕκατομμύρια άνδρες σε «ακαδημία βιασμών»: Ναρκώνουν και πωλούν τις συζύγους τους για 20 δολάρια - Ως πότε;Παγκόσμια ανησυχία για σύρραξη: Το ρεσάλτο των ΗΠΑ σε ιρανικό πλοίο και το διπλωματικό «ναυάγιο»
δημοφιλές τώρα: Market Pass: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι για το voucher τροφίμων
Homepage ┋   Εκκλησία   ┋   25.10.2023 13:43
Newsroom
Newsroom

Θεσσαλονίκη: Σε κλίμα κατάνυξης και ευλάβειας η λιτάνευση των ιερών λειψάνων και της εικόνας του Αγίου Δημητρίου - Κορυφώνονται οι εορτασμοί την Πέμπτη

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

επόμενο άρθρο

Μέλη του ιερού κλήρου, μοναχοί, εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων και εκατοντάδες πιστοί, σε κλίμα κατάνυξης και θρησκευτικής ευλάβειας, ακολούθησαν τη λιτάνευση και την περιφορά των ιερών εικόνων της Παναγίας Κορωνιωτίσσης και του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου καθώς και των ιερών λειψάνων του Αγίου.

Τοποθετημένες σε στρατιωτικά τζιπ και συνοδευόμενες από τη μουσική υπόκρουση της μπάντας του στρατού οι ιερές εικόνες και τα άγια λείψανα λιτανεύτηκαν στην οδό Αγίου Δημητρίου και σε γύρω δρόμους πέριξ του ιερού ναού του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης.

Στη λιτάνευση παραβρέθηκαν ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου και άλλοι επίσημοι.

Οι εκδηλώσεις για το εορτασμού του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης κορυφώνονται αύριο, Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, ανήμερα της εορτής του Αγίου, με τον Όρθρο και το Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο, στις 6:00 το πρωί και τη δοξολογία για την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης στις 11:00 π.μ., παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

Παγκόσμια ανησυχία για σύρραξη: Το ρεσάλτο των ΗΠΑ σε ιρανικό πλοίο και το διπλωματικό «ναυάγιο»

Εκατομμύρια άνδρες σε «ακαδημία βιασμών»: Ναρκώνουν και πωλούν τις συζύγους τους για 20 δολάρια - Ως πότε;

Εκνευρισμός για το retweet Λαζαρίδη: «Σεξιστική επίθεση και ηλικιακός ρατσισμός απέναντι στην κα Μπακογιάννη»

Πότε εμφανίζεται η «Πανσέληνος των Λουλουδιών» και γιατί ξεχωρίζει

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Κατερίνα Σακελλαροπούλου
  • Άγιος Δημήτριος
  • λείψανα
  • εικόνα
  • Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr