Η Μονή Γρηγορίου του Αγίου Όρους τοποθετείται για το Ουκρανικό
Το ethnos.gr δημοσιεύει κατ' αποκλειστικότητα το πρώτο μέρος της μελέτης με τίτλο «Τα ‘’δίκαια’’ των Εκκλησιών και η ενότης της Εκκλησίας», όπως ακριβώς εστάλη από τη Μονή Γρηγορίου στους αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Η Μονή Γρηγορίου του Αγίου Όρους απέστειλε στους αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος- συγκεκριμένα την 1η Οκτωβρίου και πριν την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Αθωνική Πολιτεία- μία μελέτη, όπως τη χαρακτηρίζει, «κανονική και ιστορική», με αφορμή το Ουκρανικό ζήτημα.
Η μελέτη έχει τίτλο «Τα ''δίκαια'' των Εκκλησιών και η ενότης της Εκκλησίας» και πρόκειται για το πρώτο μέρος, όπως αναφέρει η Μονή στο σημείωμά της, προς τους αρχιερείς.
Το ethnos.gr δημοσιεύει κατ' αποκλειστικότητα τη μελέτη της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου του Αγίου Όρους, που υπογράφεται από τον ιερομόναχο Λουκά Γρηγοριάτη.
«Η αγία μας Εκκλησία διέρχεται αυτό το διάστημα μεγάλη δοκιμασία, λόγω του ουκρανικού εκκλησιαστικού ζητήματος. Η ενότης μεταξύ των τοπικών αγίων του Θεού Εκκλησιών υφίσταται τριγμούς, και το ενδεχόμενο ενός σχίσματος είναι πολύ πιθανό» αναφέρει στο σημείωμά του προς τους αρχιερείς ο καθηγούμενος της Μονής Γρηγορίου, αρχιμανδρίτης Χριστοφόρος.
Και συνεχίζει: «Ο πόνος μας για την Εκκλησία μας ώθησε να αναθέσουμε σε αδελφούς της Ιεράς Μονής μας να μελετήσουν εις βάθος το ζήτημα με γνώμονα την Κανονική Παράδοση και την Συνοδική και Πατερική Παρακαταθήκη. Προσευχόμαστε να επινεύσει ο Παράκλητος, το Πνεύμα της Αληθείας, ο Οποίος ‘’εις ενότητα πάντας εκάλεσε’’, και να φωτίσει τους αγίους αρχιερείς, ώστε με την άνωθεν σοφία να διακρατήσουν ενωμένο το Σώμα του Χριστού».
Τέλος, ο ηγούμενος της Μονής Γρηγορίου τονίζει ότι το ανά χείρας πρώτος μέρος της μελέτης τους το θέτουν με σεβασμό και εμπιστοσύνη υπ’ όψιν των αρχιερέων με την ελπίδα ότι συμβάλλουν το κατά δύναμιν στην ενότητα της Εκκλησίας.
Αναλυτικά η μελέτη (αρχείο pdf)
Επιμένουν οι αγρότες της Κρήτης παρά τις κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση - Κλείνουν ξανά το αεροδρόμιο Ηρακλείου
Βολές Καραμανλή κατά κυβέρνησης για υποκλοπές και «προσχηματικές» Εξεταστικές - Τι είπε για τη Δημοκρατία
Σοκ στον Χολαργό: Άγρια επίθεση σε 14χρονο με επτά μαχαιριές - Είχε κλείσει ραντεβού με 20χρονη κοπέλα
Παντελής Παντελίδης: Βγήκαν οι αποζημιώσεις για το θανατηφόρο τροχαίο - Τι ποσά θα λάβουν Αρναούτη και Κυριάκου
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



