Aυτό το ασυνήθιστο «κομπρεσέρ» φτιάχνει... παγωτό
Είναι βασικό «συστατικό» της συνταγής της του Spoild, του νέου ice-cream bar του κέντρου της Αθήνας🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Το Spoild, που άνοιξε πριν από λίγο καιρό τις πόρτες του στην οδό Βουλής, ήδη τραβάει την προσοχή όσων περνούν από μπροστά του με την ποπ αισθητική του, που παραπέμπει στην πολύχρωμη και σίγουρα πιο «αθώα» δεκαετία του '80. Πλην όμως έχει μια ακόμη ιδιαιτερότητα: την υφή του παγωτού του, την οφείλει σε ένα ειδικό, σε διαφορετικό ρόλο από ό,τι το έχουμε συνηθίσει, «κομπρεσέρ».
Πάβλοβα, μπανόφι, τιραμισού, κρέμα με μπισκότα Oreos, πορτοκάλι με κανέλα, φιστικοβούτυρο και πολλές ακόμη γεύσεις παγωτού φτιαγμένου με τον παραπάνω αναδευτήρα που μοιάζει με τρυπάνι περιμένουν τους φίλους του παγωμένου επιδορπίου εκεί στο κέντρο, ενώ οποίος θέλει να πειραματιστεί λίγο παραπάνω, μπορεί να επιλέξει τα αγαπημένα του υλικά (σοκολατένιες νιφάδες, πραλίνες, σαντιγί, ξηρούς καρπούς, δημητριακά, M&Ms, μαρέγκες και πάει λέγοντας) και να χτίσει το δικό του παγωτό, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του. Όσο πληθωρικό το θέλει.
Στο νέο ice-cream bar του κέντρου, που είναι δημιούργημα της ομάδας που έχει και το Lukumades, στην Αιόλου, φτιάχνουν επίσης milkshakes και φουρνίζουν σε καθημερινή βάση τραγανά cookies με μαλακό εσωτερικό ‒ βουτύρου, με σοκολάτα γάλακτος και αμύγδαλα, με μαύρη σοκολάτα και καρύδια και πολλά ακόμη. Όσο για τον καφέ τους, τον παίρνουν από την ελληνική εταιρία Κudu.
Spoild Bουλής 5, Αθήνα, τηλ: 2103210115.
Στις 19 Ιουνίου η δίκη Κασιδιάρη και των εκλεγμένων «Σπαρτιατών» για εξαπάτηση εκλογέων
Oρκωμοσία που έγινε viral! Πήρε το πτυχίο της και ευχαρίστησε... την Άννα Βίσση
Σάλος στην Ιταλία με πρώην υπουργό που πιάστηκε να κλέβει από τα Duty Free
Αθηνά Οικονομάκου: Χώρισε με τον Φίλιππο Μιχόπουλο έπειτα από δέκα χρόνια κοινής ζωής
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr